Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Α. Λυκουρέντζος: Έλεγχος για τα λάθη της διοίκησης του Γ.Ν. Νίκαιας στην καταβολή εφημεριών.

 Σε παραλείψεις της διοικήσεως του Νοσοκομείου της Νίκαιας οφείλεται η μη εξόφληση εφημεριών και υπερωριών των γιατρών και του προσωπικού και για αυτό το λόγο διατάχθηκε έλεγχος.
Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου της Νίκαιας, εκφράζοντας την πλήρη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν έχουν εξοφληθεί οι γιατροί εξαιτίας προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου.
«Δεν είναι δυνατόν, είπε, από τις αρρυθμίες της διοικήσεως του νοσοκομείου και υπαλλήλων να μην έχουν πληρωθεί εφημερίες και υπερωρίες. Να δημιουργούνται αιτίες για κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία. Εγώ θα καταλογίσω ευθύνες, γιατί πρέπει κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να τις αναλαμβάνουν. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί αυτή η υπόθεση».
Αναφορικά με τις οφειλόμενες εφημερίες οι οποίες έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι «Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και με κάποιους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου, όπου δεν αμφισβητώ την εντιμότητα και την υπηρεσιακή τους αφοσίωση αλλά δεν είναι δυνατόν χάριν εμμονών τους να καθυστερεί η ροή της χρηματοδότησης, όταν έχει υπογράψει τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας για την μεταβίβαση των πιστώσεων».
Μάλιστα γνωστοποίησε ότι «για να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο στο μέλλον, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, θα υπάρχει σχετική διάταξη για την διευκόλυνση της αποπληρωμής των οφειλόμενων εφημεριών και υπερωριών».
Για τις εφημερίες έχουν ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας 1.157.000 Ευρώ, ενώ για τις υπερωρίες το ποσό ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια Ευρώ.
Νίνα Κομνηνού, YGEIA360

Δεν υπάρχουν σχόλια: