Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αυστηρότερες ποινές για τους εμπλεκόμενους σε παράνομη διακίνηση και εμπορία φαρμάκων.

Αυστηροποίηση των ποινών των παραβατών που εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση και εμπορία φαρμάκων, προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
«Οι ποινές είναι τόσο αυστηρές που θα λειτουργήσουν και αποτρεπτικά από εδώ και στο εξής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, με αφορμή τη σύλληψη μελών κυκλώματος που εξήγαγε φάρμακα χωρίς άδεια για την εξωσωματική γονιμοποίηση.
«Η ασυδοσία, παρανομία και παραβατικότητα στο χώρο της διακίνησης φαρμάκου, όπως δεσμευθήκαμε από την πρώτη στιγμή, θα λάβει τέλος, σημειώνει το υπουργείο Υγείας. Η βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να καθαρίσει το τοπίο είναι δεδομένη.
Από την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Πολιτική Ηγεσία έχει προβεί σε μια σειρά συστηματικών ελέγχων και επιβολής ποινών, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των νοσηρών φαινομένων παραβατικότητας και ανομίας. Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα εξακολουθούν να εκδηλώνονται.
Εδώ και καιρό δόθηκαν εντολές προς τις αρμόδιες δημόσιες αρχές να γίνουν αυστηροί έλεγχοι. Αποτελέσματα των ελέγχων αυτών δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με καινούργια στοιχεία να αποκαλύπτονται».


Τι αναφέρει ο κ. Σ. Κεδίκογλου
Σχετικά με την επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης και εξαγωγής φαρμάκων από τη χώρα μας ο εισηγητής του Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε :
« Δυστυχώς ο χώρος του φαρμάκου, όπως είχε εξελιχθεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν το θερμοκήπιο για την άνθιση παράνομων κυκλωμάτων σαν κι αυτό. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και αποφασιστικότητα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για το εκρίζωμα τέτοιων φαινομένων. Ευελπιστούμε να γίνει ένα σημαντικό βήμα με το άρτι κατατεθέν σχετικό Νομοσχέδιο, που βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης όπου μεταξύ των άλλων επιχειρείται η αλλαγή του πλαισίου των προβλεπομένων ποινών και κυρώσεων σε περίπτωση παραβάσεως από μέρους των φαρμακοποιών, ιατρών και λοιπών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων των υπηρεσιών τους».
Νίνα Κομνηνού, ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: