Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΙΣΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥΣ.


Αθήνα, 26/4/2013
Συνάδελφε, 
Με πρόσφατη επιστολή μας ζητήσαμε από τα μέλη μας να προβούν στη εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία νομιμοποίησης των ιατρείων τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες και εφαρμοστέες σήμερα διατάξεις.
Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας προς όλους σας να σας υπενθυμίσουμε την κατά νόμο υποχρέωσή σας. Αυτός εξάλλου είναι ο ρόλος του ΙΣΑ. Να προστατεύει τα μέλη του και να τους υποδεικνύει το δέον και το νόμιμο. Η νομιμότητα ενδιαφέρει πέρα και πάνω από όλα, τόσο τον ΙΣΑ όσο και τα μέλη του που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Και αυτό ανεξάρτητα από τις προσπάθειες να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της προθεσμίας προσαρμογής, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν θα αναιρεί την υποχρέωση αυτή.
Ο ΙΣΑ αρωγός όλων και καθενός ξεχωριστά από τα μέλη του αφότου ανέλαβε τη σχετική αρμοδιότητα δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή ώστε, χωρίς τις χρονικές καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στο παρελθόν, να είναι σε θέση άμεσα, εντός μηνός, να ολοκληρώνει τη διαδικασία, χωρίς να ταλανίζει τους ιατρούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέσα σε ένα έτος ο ΙΣΑ εξέδωσε 1700 άδειες, ενώ αντίστοιχα, η Περιφέρεια το 2011 είχε εκδώσει 650 όμοιες άδειες.
Ο ΙΣΑ συμπαραστάτης των ιατρών θα συνεχίσει να δίνει μάχες για την αναβάθμιση της άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος σε όλα τα επίπεδα, αλλά και να προστατεύει τα μέλη του από κάθε έκθεση σε κίνδυνο να θεωρηθούν ότι παραβιάζουν το νόμο. Αυτό θεωρούμε ότι είναι το χρέος μας. 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: