Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ενημέρωση για την διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΟΠΥΥ.

Αθήνα, 30/04/2013
Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 23/04/2013, τα μέλη μας έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την διαδικασία που χρειάζεται για να προχωρήσει η αποπληρωμή των απαιτήσεων τους που έχουν από τον Ο.Π.Α.Δ. και σε πρώτη φάση θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ενότητας Α, που αναφέρονται στο έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με ημερομηνία 23/04/2013.
Επιπροσθέτως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σας κοινοποιούμε ότι οι απαιτήσεις μας για τις οποίες δεν έχει δοθεί προκαταβολή, θα εξοφληθούν στο 100% του ποσού που θα προκύψει από τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, μετά την αφαίρεση της έκπτωσης που έχουμε ήδη αποδεχτεί και των προβλεπόμενων νόμιμων κρατήσεων, ενώ για όσες απαιτήσεις μας έχουμε πληρωθεί το 90% του ποσού, το υπόλοιπο 10% θα μας αποδοθεί μετά τον πλήρη έλεγχο και την εκκαθάριση.
Όσον αφορά τις απαιτήσεις μας από το ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, θα ακολουθήσετε τις οδηγίες του κάθε ταμείου (φορέα) που σας έχουμε ήδη κοινοποιήσει και για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, θα απευθύνεστε στα τηλέφωνα των αντίστοιχων φορέων που αναγράφονται στις ανακοινώσεις τους.
Ο νομικός σύμβουλος του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. μας συμβούλεψε πως στην περίπτωση που κάποιος θέλει να κινηθεί νομικά κατά κάποιου ασφαλιστικού ταμείου από τα εντασσόμενα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα πρέπει να συμπληρώσει στην υπάρχουσα έτοιμη υπεύθυνη δήλωση προς το εκάστοτε ασφαλιστικό ταμείο την φράση : « Η παρούσα υπεύθυνη δήλωση αφορά τις απαιτήσεις μου για τα τιμολόγια ………. και αποκλειστικά και μόνο για το ασφαλιστικό ταμείο Χ »
Συμπληρωματικά, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Οικονομικού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με την παραλαβή των βεβαιώσεων φόρου από τον Οργανισμό, ενημερωθήκαμε ότι οι συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας θα τις παραλάβουν από τις Περιφερειακές Διοικήσεις του Οργανισμού (πρώην Y.Π.Α.Δ.).
Τέλος, μετά από κάποια παράπονα που δεχτήκαμε αναφορικά με την νέα λειτουργία του e-ΔΑΠΥ για την αποθήκευση των καταχωρήσεων των παραπεμπτικών στα οποία έχουμε μόνο το ένα από τα δύο τηλέφωνα τα οποία ζητάει η web φόρμα προς συμπλήρωση και εφόσον δεν έχει π.χ. κινητό τηλέφωνο ο ασφαλισμένος, θα μπορούσατε να βάλετε τον αριθμό 0000000000 για να σας αφήσει το σύστημα να προχωρήσετε στην αποθήκευση του παραπεμπτικού.
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                           Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                                      Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: