Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης: Δράσεις του Δ.Σ.

Ενημερωθήκαμε προ ημερών για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νέου οργανισμού του ΓΝΑ Λαϊκό.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, το τμ. Πυρηνικής Ιατρικής, είχε καταχωρηθεί στο τμήμα "Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων", στον Εργαστηριακό τομέα. Άμεσα και σε συνεργασία με τη Δντρια του τμήματος, προβήκαμε σε ενέργειες, προς αποκατάσταση αυτού του μεγάλου λάθους. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δντή Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητή κ. Μπολέτη, στον οποίο και κατέστησε σαφές πως κάτι τέτοιο είναι παράτυπο και παράνομο. Τις επόμενες ημέρες και αφού προηγήθηκε σχετική εσωτερική αλληλογραφία του τμ. Πυρηνικής Ιατρικής του ΓΝΑ Λαϊκό με τη Δκση του Νοσοκομείου, αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε με τη Διοικήτρια κ. Ζερβού, η οποία και δεσμεύθηκε για την τροποποίηση. Μας ανέφερε πως η προηγούμενη καταγραφή ήταν στα πλαίσια «λάθους» χωρίς να υπάρχει κάποιος δόλος, ενώ από τη δική μας μεριά επισημάναμε την αυτοτέλεια των τμ. Πυρηνικής Ιατρικής στο σύνολο των Νοσοκομείων ΕΣΥ.
Κατόπιν τούτου περιμένουμε τη διόρθωση του Οργανογράμματος του ΓΝΑ Λαϊκού και την αυτοτελή κατάταξη του τμ. Πυρηνικής Ιατρικής. 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κοστολόγησης των πράξεών μας από Οικονομολόγο, στον οποίο και είχαμε απευθυνθεί από κοινού με το Σύνδεσμο Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών. Ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημο σχετικό αίτημα στο ΚΕΣΥ, και προς τούτο θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ. Στόχος μας είναι οι πράξεις αυτές που περιλαμβάνονται στο τελευταίο ΦΕΚ (Δεκέμβριος 2011) να ανακοστολογηθούν, ώστε να καταστούν βιώσιμα τα εργαστήρια Πυρηνικής Ιατρικής.
Ολοκληρώνεται τη Μ. Δευτέρα ο κύκλος επαφών του ΔΣ με τα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής των μεγάλων Νοσοκομείων της Αθήνας. Από τις μέχρι σήμερα επαφές μας, συγκεντρώσαμε προτάσεις των συναδέλφων πάνω σε θέματα καθημερινά αλλά και θεσμικά, όπως θέματα που αφορούν τις αναγκαίες προκηρύξεις θέσεων Επιμελητών, την πλήρωση θέσεων Συντονιστών Δντών με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων απόκτησης Ειδικότητας, το πρόγραμμα εκπαίδευσης, κ.ά. και τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση επαφών μας με την Πολιτεία. Από τις επαφές μας αυτές, που ο βασικός τους σκοπός ήταν η αναζήτηση των αιτίων που σημαντικός αριθμός συναδέλφων απέχει από τις δραστηριότητες της Εταιρείας, πιστεύουμε πως βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα ενώ καταστήσαμε σαφές πως βασική αρχή του ΔΣ είναι πως δεν υπάρχουν στεγανά, όλοι χρειάζονται και κανείς δεν περισσεύει. Δεσμευόμαστε ως ΔΣ αυτό να το τηρήσουμε και περιμένουμε από την πλειοψηφία των συναδέλφων έμπρακτα να το στηρίξουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: