Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μαζική και δυναμική η απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.


Περισσότεροι από 4.500 γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι του ΕΣΥ και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) συγκεντρώθηκαν δυναμικά την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου έξω από το υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας την οποία έχουν κηρύξει από κοινού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με τη συμμετοχή της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ (ΠΟΥΓΥ – ΕΟΠΥΥ) και τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών.
Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας άνοιξε με ομιλία του προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Τσικρικά, ενώ οι απεργοί δεν επεδίωξαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και πορεύθηκαν ειρηνικά και διαδηλώνοντας προς τη Βουλή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνθημα το οποίο επαναλαμβανόταν κατά κόρο και μαχητικά ήταν κυρίως το "Θέλουμε Υγεία για όλο τον λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο".
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΕΝΓΕ, την "εικόνα" των οποίων μετέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Βαρνάβας, "η συμμετοχή των γιατρών του ΕΣΥ στην απεργία ήταν καλή".
Βασίλης Βενιζέλος, YGEIA360

Δεν υπάρχουν σχόλια: