Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ):
Οδηγίες Μονάδων για την ορθή διαχείριση της επίσχεσης παροχής Υπηρεσιών Υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αθήνα, 24/01/2013
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την παρούσα ανακοίνωση σας παράσχουμε οδηγίες για την ορθή διαχείριση των ραντεβού των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, ενόψει της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού από 01/02/2013.
Οι οδηγίες αυτές, αποσκοπούν αφενός μεν στην νομική σας κατοχύρωση και αφετέρου στο fair play μεταξύ των παρόχων που θα συμμετάσχουν στην επίσχεση.
Το τηλεφωνικό σας κέντρο θα πρέπει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που θα επιχειρήσουν να προγραμματίσουν ραντεβού στην μονάδα σας από 01/02/2013 και μετά, να τους παρέχετε η παρακάτω ενημέρωση :
«Αγαπητέ ασφαλισμένε, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ έχουν ανακοινώσει από 01/02/2013 επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού και ως εκ τούτου, εάν η απόφαση αυτή δεν έχει αλλάξει μέχρι την ημερομηνία διενέργειας της εξέτασης σας τότε είστε υποχρεωμένος να καταβάλλετε το αντίτιμο της αξίας των εξετάσεων σας, όπως αυτή καθορίζεται στο κρατικό τιμολόγιο»
Σημείωση : την ίδια ενημέρωση θα πρέπει να παράσχετε και προς τους ασφαλισμένους εκείνους που έκλεισαν ραντεβού στην μονάδα σας από την 01/02/2013 και μετά, πριν την έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης.
Η γραμματειακή υποστήριξη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, θα δέχεται το οποιαδήποτε ερώτημα (μέσω fax ή email) που θα αφορά θέματα ή απορίες αναφορικά με την ανακοινωθείσα επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                                                            Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                                                                          Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: