Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Την παραίτησή του έχει υποβάλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών Δ. Μπούρος, όπως δήλωσε στην εκπομπή ΥΓΕΙΑ 360.

Την παραίτησή του έχει υποβάλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών του υπουργείου Υγείας κ. Δημοσθένης Μπούρος, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ΥΓΕΙΑ 360ο στο KONTRA CHANNEL.
Ο κ. Δ. Μπούρος έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Τιμών για προσωπικούς λόγους και κυρίως για να μποοεί να ασχοληθεί περισσότερο με τα ακαδημαικά του καθήκοντα. Σημειώνεται ότι ο κ. Δημοσθένης Μπούρος είναι Καθηγητής Πνευμονολόγος και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Σπάνιων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων.
Παρά τις σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Δ. Μπούρος δεν επβεβαίωσε (αλλά ούτε και διέψευσε κατηγορηματικά) τις πληροφορίες περί διαφωνίας με το υπουργείο Υγείας για τη διαδικασία της τιμολόγησης των φαρμάκων.
Πάντως ο κ. Μπούρος ανακοίνωσε στη διάρκεια της εκπομπής ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί το δελτίο τιμών για τα περίπου 200 καινοτόμα φάρμακα, μετά από 2 χρόνια και πλέον αναμονής.
Στην εκπομπή μίλησε και ο κ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων Σύμβουλος Shire Hellas, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την καθυστέρηση των 2 και πλέον ετών για την έκδοση δελτίου τιμών που θα αφορά τις καινοτόμες θεραπείες.
Σε τηλεφωνική της επικοινωνία η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπάνιων Παθήσεων κα. Μαριάννα Λάμπρου σημείωσε ότι χιλιάδες Ελληνες που πάσχουν από σπάνια νοσήματα "καταδικάζονται" εξαιτίας της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην κυκλοφορία και διάθεση των καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα.
Νίνα Κομνηνού, YGEIA360

Δεν υπάρχουν σχόλια: