Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών και πρόεδρος της Θετικής Λίστας.

Ο συντοπίτης του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θράκης Δημοσθένης Μπούρος, ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Ειδικής Επιτροπής κατάρτισης καταλόγου συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και εξορθολογισμού πλαισίου χορήγησης ιδιοσκευασμάτων για σοβαρές ασθένειες, με λίγα λόγια της γνωστής μας Θετικής Λίστας.
Να θυμίσουμε επίσης ότι ο κ. Μπούρος, ο οποίος κατάγεται από τη Σταμνά Μεσολογγίου, κατέχει και τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Τιμών μετά την παραίτηση της κας Δέδε.
Ο κ. Μπούρος ως επικεφαλής ερευνητικής ομάδος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει αναπτύξει μία πρωτοποριακή μέθοδο στη θεραπεία θανατηφόρων πνευμονικών παθήσεων και είναι καταρτισμένος σχετικά με το δύσκολο θέμα των Σπανίων Παθήσεων. Είναι επίσης πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ).
Στη θέση του προέδρου για τη Θετική Λίστα ο κ. Μπούρος αντικατέστησε τον πρώην πρόεδρο κ. Γεώργιο Πολυμενέα.
Η δεύτερη αντικατάσταση που έγινε στην Επιτροπή είναι αυτή της κας Παπαδημητρίου Ευαγγελίας, της οποίας τη θέση έλαβε ο Αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας Δ.Π.Θ. Κολιός Γεώργιος, ο οποίος κατάγεται από την Άρτα.
Δείτε το ΦΕΚ της απόφασης
Ανθή Αγγελοπούλου, IATRIKOSTYPOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: