Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΠΕΙΚ: Ενημέρωση για τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους.

11-3-2013
Συναντηση με τον Προεδρο του ΕΟΠΥΥ ειχαν σημερα οι εκπροσωποι της ΠΕΙΚ και του ΣΕΚ σχετικα με τα ληξιπροθεσμα χρεη της περιοδου 2006-2011, των εκκαθαρισεων και προκαταβολων του 2012 και των νεων συμβασεων με τους παροχους.
Σχετικα με την αποπληρωμη των ληξιπροθεσμων χρεων ο Προεδρος του ΕΟΠΥΥ δηλωσε οτι μεχρι τελος του μηνα θα πληρωθει ποσο 300 εκατ. ευρω απο το 1,922 δις ευρω συνολικο χρεος και θα αφορα κατα 150 εκατ. ευρω την Φαρμακοβιομηχανια και κατα 150 εκατ. ευρω ολους τους υπολοιπους παροχους.
Στη συνεχεια και σε βαθος χρονου μη προσδιορισιμο, θα συνεχιστουν οι υπολοιπες πληρωμες, οι οποιες θα πραγματοποιηθουν απο τα εισελθοντα στον οργανισμο ασφαλιστικα ταμεια. Πιστωτικο θα εκδιδουμε για καθε πληρωμη μας ξεχωριστα. Υπευθυνες δηλωσεις θα δοθουν σε ολα τα ασφ. ταμεια. Οσοι εχουνε εκχωρησει σε factoring θα πρεπει οι δηλωσεις να υπογραφουν και απο τις τραπεζες.
Για τα ληξιπροθεσμα 10% του ΕΟΠΥΥ δεν υπαρχει καμμια σκεψη αποπληρωμης πριν γινει πληρης ελεγχος και περικοπη 50 εκατ. ευρω που ζητησε η τροικα.
Οι πληρωμες των προκαταβολων θα συνεχισει με την ιδια ......... ταχυτητα οπως εως σημερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: