Σάββατο 9 Μαρτίου 2013


Τρεις εταιρείες κολοσσοί στο διαδίκτυο, οι Google, Facebook και Amazon, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ιερό σκοπό, τη μάχη κατά του καρκίνου.


Το εγχείρημα περιλαμβάνει τη συνεργασία των τριών εταιρειών με επιστήμονες – μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Cancer Research UK – CRUK», ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα για smartphones, που θα επιταχύνει τις έρευνες κατά του καρκίνου.
Οι χρήστες θα μπορούν μέσω των «έξυπνων» κινητών τους, να «παίξουν», ερευνώντας σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για την έρευνα κατά του καρκίνου.

Η εφαρμογή αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί στα μέσα του 2013.
Οι επιστήμονες του CRUK στοχεύουν στον εντοπισμό των γενετικών ανωμαλιών που οδηγούν στην εμφάνιση καρκίνου και για την εξεύρεση νέων τρόπων διάγνωσης και θεραπείας, με βάση το γενετικό προφίλ τους και το την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
«Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, στο να καταλάβουμε τους γενετικούς παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξη του καρκίνου. Όμως, το γιατί κάποια φάρμακα λειτουργούν και κάποια όχι, βρίσκεται σε δεδομένα  που πρέπει να αναλύσουμε ακόμη», είπε ο Carlos Caldas από το CRUK του Ινστιτούτου του Cambridge.
Πηγή: Telegraph
Αναδημοσίευση: FARMAKOPOIOI


Δεν υπάρχουν σχόλια: