Τρίτη 2 Απριλίου 2013

'Μεταξά': Κλείνουν 70 από τις 410 κλίνες.

Ένα στα έξι κρεβάτια του ογκολογικού νοσοκομείου 'Μεταξά', κλείνει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Την απόφαση ανακοίνωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Ελένη Μαραγκάκη, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ).
Η κ. Μαραγκάκη ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο, εάν δεν βρεθεί ο αριθμός των νοσηλευτών που απαιτείται. Το νοσοκομείο - είπε - χρειάζεται 20 νοσηλευτές και η Υγειονομική περιφέρεια διαθέτει έξι.
Η πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι γιατροί δεν θα ανεχθούν τη μείωση της δυναμικότητας και να γίνουν 340 οι 410 κλίνες του 'Μεταξά'.
Ο ΙΣΠ έθεσε υπόψη στην κ. Μαραγκάκη τη σημασία του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Λόγω του ειδικού του χαρακτήρα, είναι πολύ μεγάλη για όλους τους πολίτες, όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, αλλά και της Αττικής και των νησιών γενικότερα.
Σύμφωνα με την κ. Ανεμοδουρά, η διοικήτρια είπε ότι θα μειώσει τις 410 κλίνες του νοσοκομείου κατά 70, κυρίως λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.
Για τον ίδιο λόγο θα προχωρήσει ή έχει ήδη προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων.
Μάλιστα, τόνισε ότι η μείωση των κλινών είναι γεγονός που γνωρίζει και ο υπουργός Υγείας.
Ανέφερε ότι στα δύο ακτινοθεραπευτικά τμήματα, που έχουν από 20 κλίνες το καθένα, θα τις μειώσει στις 12 το καθένα (συνολική μείωση 16 κλίνες). Έχει δε ήδη αρχίσει και η μετακίνησή τους.
Δ.Κ., iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: