Πέμπτη 18 Απριλίου 2013


Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ Θεσσαλοί γιατροί. 

Στα χέρια του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας έπεσαν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων oι οποίοι χορηγούσαν ιατρικές γνωματεύσεις σε μαθητές, χωρίς ωστόσο να έχουν εκδώσει τα αντίστοιχα φορολογικά παραστατικά (αποδείξεις), όσοι φυσικά από αυτούς έλαβαν χρήματα, για την υπηρεσία που παρείχαν.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, ζητήθηκαν στοιχεία από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Μαγνησίας, έτσι ώστε να γίνουν διασταυρώσεις και προκειμένου να μην αδικηθούν όλοι οι γιατροί, που χορήγησαν γνωματεύσεις. Αποδείχθηκε ότι πολλοί γιατροί δεν είχαν εκδώσει τα αντίστοιχα παραστατικά (αποδείξεις), όπως ορίζει ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, γι' αυτό και καλούνται τώρα στις κατά τόπους Εφορίες.
Οι Διευθύνσεις ζήτησαν με τη σειρά τους στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων. Πάντως στέλεχος της Δ.Ο.Υ. Βόλου δήλωσε για το εν λόγω θέμα ότι «είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι ο γιατρός έλαβε χρήματα για τη γνωμάτευση που χορήγησε».
Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς από τον τρέχοντα μήνα ξεκινούν οι απουσίες των μαθητών Λυκείου, που θέλουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και οι οποίοι για να δικαιολογήσουν τις απουσίες τους, ζητούν ιατρικές γνωματεύσεις.
Πηγή: Εφ. Θεσσαλία / αναδημοσίευση: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: