Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ: Τηλεφωνική επικοινωνία Δ. Βαρνάβα με τον ΓΓ κ. Καλίρη για το θέμα των εφημεριών.

 Σήμερα το απόγευμα (2/4/2013) υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπογράφοντος με τον ΓΓ του υπουργείου Υγείας κ. Καλίρη σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Η πληροφόρηση που δόθηκε από τον ΓΓ είναι η εξής:
· Θ΄ ανοίξει κατ΄ εξαίρεση στα μέσα του μήνα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών για να κατατεθούν εντάλματα πληρωμής εφημεριών από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και Φεβρουάριο 2013.
· Δημοσιεύεται η απόφαση κατανομής κονδυλίων για το τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος (κλικ εδώ)
· Η τροπολογία δίνει δυνατότητα ενταλματοποίησης καθ΄ υπέρβαση των κονδυλίων και των κειμένων διατάξεων. Επομένως δεν τίθεται κανένα κώλυμα στην καταβολή εφημερίων μέχρι την ημέρα που θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η τροπολογία.
· Από πλευράς του υπογράφοντος τέθηκε το ζήτημα των απλήρωτων εφημεριών μηνών προγενέστερων από τον Οκτώβριο, όπως και εφημεριών των συναδέλφων από τα πρώην Νοσοκομεία ΙΚΑ. Η απάντηση του ΓΓ ήταν ότι ήδη έχει γίνει καταγραφή και έχουν ζητηθεί τα κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών.
· Τέλος, τέθηκε το ζήτημα του τρόπου καταβολής των εφημεριών και έγινε αναφορά στην πάγια θέση της ΟΕΝΓΕ για καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των επόμενο μήνα με μισθοδοτικές καταστάσεις. Ο κ. Καλίρης έδειξε να συμφωνεί, αλλά το ζήτημα μένει ανοιχτό ενόψει της συζήτησης που πρόκειται να γίνει στη Βουλή.
Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας
Πηγή: YGEIANET

Δεν υπάρχουν σχόλια: