Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΠΕΙΚ: Συνάντηση του ΔΣ με τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τα ποσοστά παρακράτησης και "κουρέματος" στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ.


11-4-2013
Συναντηση με τον Υπουργο Υγειας κο Λυκουρεντζο ειχαν εκπροσωποι των ΔΣ της ΠΕΙΚ και του ΣΕΚ, μετα απο αιτημα τους, την Δευτερα 8 Απριλιου 2013, με αντικειμενο, τι αλλο, την αποπληρωμη των ληξιπροθεσμων χρεων και την εσφαλμενη ερμηνεια του Νομου απο την Διοικηση του ΕΟΠΥΥ. Ο Υπουργος δηλωσε την αποφαση της Κυβερνησης για οσο πιο γρηγορη αποπληρωμη. Επειδη ομως ο ΕΟΠΥΥ, που ειναι υπευθυνος για την διαδικασια, χρονοτριβει ο Υπουργος εδωσε νεο ραντεβου στους εκπροσωπους μας την Τριτη 9 Απριλιου στα γραφεια του ΕΟΠΥΥ.
Πραγματι πραγματοποιηθηκε η συναντηση αυτη, με την συμμετοχη του Προεδρου και της Οικονομικης Διευθυντριας του ΕΟΠΥΥ, κατα την διαρκεια της οποιας η Διοικηση παρεμεινε ανενδοτη στην αυθαιρετη ερμηνεια για πληρωμη μονο του 90%, αφου παρακρατηθει το 8% + 8%+ 3,072%, ΜΟΝΟ στους λογαριασμους που ειναι ηλεγμενοι και εκκαθαρισμενοι. Για τους υπολοιπους ανελεγκτους, με ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ, ΔΕΝ θα υπαρξει πληρωμη, ουτε για αυτους που εχουν δοθει προκαταβολες 80% η 90% παρα μονον οταν βρεθουν Δημοσιοι Υπαλληλοι προκειμενουν να ελεγξουν τα τσουβαλια.
Με προχειρους υπολογισμους ισως προλαβουν στα τελη του 2030 !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: