Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο.

Στην εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς, κατακυρώθηκε το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού του την Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.
Να σημειωθεί ότι το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται σε 115.135.251 ευρώ. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς την φράση χαριτολογώντας, «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει», αφού τον πλειστηριασμό τον είχε επιβάλλει η τράπεζα Πειραιώς μετά από κατάσχεση του κτιρίου, στο οποίο προχώρησε.
Το on Med μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Υγεία κ. Ανδρέα Καρταπάνη ο οποίος βρίσκεται στο Ερρίκος Ντυνάν, έχοντας αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του νοσηλευτηρίου και ο οποίος δήλωσε, ότι σε κάθε περίπτωση η κατακύρωση του Ντυνάν αποτελεί ένα καλό ξεκαθάρισμα και την έναρξη μιας νέας εποχής. Τώρα, συνέχισε, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την παλιά φθαρμένη εποχή, και να προχωρήσουμε μπροστά καθώς το Ερρίκος Ντυνάν, έχει μεγάλες δυνατότητες και πολλά να δώσει στην υγειονομική αγορά και στην περίθαλψη των ασθενών.
Να θυμίσουμε, ότι τα χρέη του Ερρίκος Ντυνάν – το οποίο απασχολεί περίπου 1.000 εργαζομένους- συνολικά, ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ την περασμένη εβδομάδα, ψηφίστηκε στην Βουλή, τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται θέματα λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αναγκαστικός πλειστηριασμός στοιχείων. Η εν λόγω τροπολογία ψηφίστηκε με αφορμή τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό του κτιρίου του νοσηλευτηρίου σήμερα Τετάρτη και προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου και οι θέσεις εργασίας.
Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: