Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΙΣΑ ζητά να επιμηκυνθεί το όριο ηλικίας στους ιατρούς για τη λήψη ΕΣΠΑ.

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης
κ. Νικόλαο Δένδια
Αθήνα, 25/9/2014
ΘΕΜΑ: Ο ΙΣΑ ζητά να επιμηκυνθεί το όριο ηλικίας στους ιατρούς για τη λήψη ΕΣΠΑ
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Ενόψει του σχεδιασμού και δημοσίευση των νέων ΕΣΠΑ και σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. ΙΣΑ 45856/2014 επιστολής μας αλλά και προφορικών παρεμβάσεων μας σας ζητάμε όπως επιμηκυνθεί για τους ιατρούς το όριο ηλικίας έστω ως τα 42 έτη, όπως συνέβη και το έτος 2009, καθότι στην ηλικία των 35 οι περισσότεροι εξ ημών δεν έχουμε λάβει τον τίτλο ειδικότητας. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι αν δεν εξαιρέσετε τους ιατρούς, ελάχιστοι εξ ημών θα έχουν το δικαίωμα λήψης χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
Η άσκηση της σύγχρονης ιατρικής τόσο στα ως άνω διαγνωστικά εργαστήρια, αλλά και στο σύνολο των ιατρείων και πολυϊατρείων συνεπάγεται τεράστια δαπάνη, γεγονός που καθιστά αναγκαία οι ιατροί και ιδίως οι συγκεκριμένες ειδικότητες που παραθέτουμε στη συνημμένη μελέτη, αλλά και οι νέοι, να ενταχθούν στο σύστημα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.
Ενόψει των ανωτέρω και επανερχόμενοι στο σχετικό αίτημα μας με την πεποίθηση ότι στη χώρα μας πρέπει να χορηγούνται οι πλέον σύγχρονες και ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες σας καλούμε όπως τροποποιήσετε για τους ιατρούς το σχετικό όριο ηλικίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: