Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Ελευθερίου: Έφτασε η ώρα των ιατρών στον ΙΣΑ!

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η στιγμή που θα δώσουμε την απάντησή μας σε όλα όσα μας υπέβαλλαν τα τελευταία χρόνια ΕΦΤΑΣΕ ! Ζήσαμε άθλιες στιγμές εκφοβισμού, απειλών και αποπροσανατολισμού, κάποιους μάλιστα από εμάς τους έστειλαν στα πειθαρχικά επειδή έκαναν νόμιμη σύμβαση με το Κράτος ! Πολλούς από εμάς μας συκοφάντησαν και συνεχίζουν να το κάνουν! Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που μας καλούσαν να κλείσουμε τα ιατρεία μας κραυγάζοντας “κανείς στον ΕΟΠΥΥ” τώρα φωνάζουν ΟΛΟΙ στον ΕΟΠΥΥ, είναι οι ίδιοι που κάνανε σύμβαση ενώ παραπλανούσαν τους συναδέλφους και τους καλούσαν να κάνουν το αντίθετο! Είναι αυτοί που τώρα ζητάνε να διαπραγματευθούν για αυτούς που τους έστειλαν με απόφαση της ΓΣ του ΠΙΣ στο πειθαρχικό!
Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προσπάθησε με ήρεμη φωνή και αποφασιστικότητα να αναδείξει πάνω από όλα το δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση και το νόμιμο δικαίωμα οι συνάδελφοι να αποφασίζουν για το επαγγελματικό τους μέλλον. Από την πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε το αυτονόητο, να δοθεί η δυνατότητα να κάνουν σύμβαση ΟΛΟΙ όσοι το επιθυμούν.
Στην πορεία αυτή έγιναν λάθη, ποιος δεν κάνει άλλωστε, αλλά η δράση μας είχε πάντα ένα και μόνο ένα στόχο, την προάσπιση των επαγγελματικών και επιστημονικών δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των ιατρών. Θέλω να πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό προστατέψαμε τους συναδέλφους μας και αναδείξαμε επαρκώς τα ζητήματα που μας απασχολούν.
Γνωρίζω ότι σε ένα κλίμα φτωχοποίησης, απαξίωσης και αποπροσανατολισμού δεν είναι δυνατόν πολλές φορές να αναδειχθούν οι πραγματικές προθέσεις καθώς πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα διαφωνήσουν ή θα αποπροσανατολίσουν. Δεν πειράζει το δικαίωμα στην διαφωνία είναι ιερό.
Αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αντιστοιχεί, θέλω όμως να σας πω ότι το ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αισθάνεται δικαιωμένο για την βασική του πολιτική θέση ότι ΟΛΟΙ πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να αποφασίσουν για το μέλλον τους.
Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους και στον ΙΣΑ, σας κάνω κάλεσμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε ΠΟΤΕ ξανά τις αθλιότητες του παρελθόντος, στο χέρι μας είναι να απομονώσουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν τους συλλόγους ως προσωπικό εφαλτήριο στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν ακόμη περισσότερες καρέκλες και αξιώματα, στο χέρι μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία για μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ενότητας απαλλαγμένοι απο τους μικροπολιτικούς του παρελθόντος που οδήγησαν την ιατρική κοινότητα και τη χώρα στην χρεοκοπία!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
ΣΤΙΣ 12&13/10 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Σας ζητώ να μεταφέρετε το μήνυμα της ΝΙΚΙ-ΙΣΑ στους συναδέλφους ! Στις 13/10 μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αρχίζει για ΟΛΟΥΣ
Γ. Ελευθερίου
Πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Επικεφαλής ΝΙΚΙ-ΙΣΑ (www.niki-isa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: