Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Βορίδης: Ακόμη και ισόβια για όσους χρεώνουν ανύπαρκτες υπηρεσίες.

«Σήκωσε το γάντι» ο Υπουργός Υγείας, προειδοποιώντας τις Ιδιωτικές Κλινικές, πως αν με το πόρισμα αποδειχθεί ότι χρεώθηκαν ποσά για παρεχόμενες υπηρεσίες ανύπαρκτες, ο νόμος προβλέπει ακόμη και ισόβια.
Έγγραφη δέσμευση ότι ο έλεγχος στις Κλινικές από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Σεπτέβρη, ενώ 30 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί και ο έλεγχος στα Διαγνωστικά κέντρα, έχει στη διάθεση του ο Μ. Βορίδης, όπως δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου Healthworld του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Επόμενο στάδιο θα είναι ο έλεγχος σε πραγματικό χρόνο, τόνισε ο κ. Βορίδης, πριν εξαπολύσει νομική επίθεση εναντίον των ιδιωτών που έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ελέγχων. «Δεν βιάζομαι. Περιμένω το τελικό χαρτί του ελέγχου», σημείωσε και πρόσθεσε πως το πόρισμα θα έχει ονόματα και διευθύνσεις και ποσά, που χρεώθηκαν αχρεωστήτως».
«Τότε, αυτοί που τώρα φωνάζουν ας προσέξουν να μην εμπίπτουν σε τέτοιες κατηγορίες, μη βρεθούν στη θέση να χρειαστεί να εξηγήσουν στις δικαστικές αρχές γιατί χρέωναν αυτά τα ποσά», προειδοποίηση ο Υπουργός Υγείας και τόνισε πως πρόκειται για κακούργημα, που τιμωρείται ακόμα και με ισόβια.
Ο νόμος στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Βορίδης είναι ο 1608 του 1950, «Περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων δια τους καταχραστάς του Δημοσίου» και προβλέπει αυστηρές ποινές για αδικήματα που προκάλεσαν ζημία στο Δημόσιο, η οποία ξεπερνά το ποσό των 50 εκατομμυρίων δρχ (σχεδόν 150 χιλιάδες ευρώ).
2015: Έτος σταθεροποίησης της αγοράς
Την ίδια ώρα, ο Μάκης Βορίδης εκτίμησε πως το περιβάλλον θα σταθεροποιηθεί, καθώς οι όροι τακτοποιούνται όλο και περισσότερο, όπως άλλωστε τακτοποιούνται και τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
«Μέσα στο 2015 θα ισορροπήσουμε τη συνταγογράφηση, θα δούμε να μειώνεται ο όγκος και να βελτιώνεται η θέση των γενοσήμων στην αγορά. Θέλουμε και να ενισχύσουμε τις κλινικές μελέτες», σημείωσε ο κ. Βορίδης.
«Το 2015ι θα είναο πιο ισορροπημένο έτος για τη φαρμακοβιομηχανία και ιατροτεχνολογικά, καθώς και για τους ιδιώτες παρόχους», κατέληξε.
Βασιλική Αγγουρίδη/virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: