Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΙΣΑ πραγματοποίησε το πρώτο επιτυχημένο σεμινάριο διαμεσολάβησης για γιατρούς.

Ο ΙΣΑ στο πλαίσιο διοργάνωσης σειράς σεμιναρίων για τον ρόλο της Διαμεσολάβησης, πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του, το πρώτο σεμινάριο με θέμα: «Πρακτική Αξιοποίησης του θεσμού Διαμεσολάβησης – Συμβουλών πρόληψης διενέξεων σε ασθενείς για γιατρούς του ΕΣΥ.», με την συμμετοχή συναδέλφων, εξαίρετων επιστημόνων και τη Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε αναλυτικά ο θεσμός της Διαμεσολάβησης, η πρακτική της αξιοποίησής του στην καθημερινότητα των ιατρών και αναλύθηκε η μεγάλη συμβολή του θεσμού στην αποφυγή των αστικών, ποινικών αλλά και πειθαρχικών δικαστηρίων. Πραγματοποιήθηκε ανάλυση των σταδίων της Διαμεσολάβησης και των εννοιών τους, υπήρξαν ερωτήματα, τα οποία απαντήθηκαν διεξοδικά, πραγματοποιώντας μάλιστα και πραγματικά παραδείγματα. Τέλος αναπτύχθηκε η σημαντικότητα της πρόληψης και της αποφυγής των δικαστικών διενέξεων και κατά συνέπεια και δικαστικών αποφάσεων, προς όφελος των εμπλεκομένων μερών.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος. Γιώργος Πατούλης, επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να κατανοηθεί η πρακτική σημασία του θεσμού της Διαμεσολάβησης για τους γιατρούς, όλων των βαθμίδων, τόσο αυτών που εργάζονται για το ΕΣΥ, όσο και των ελευθεροεπαγγελματιών.
Οι εκπρόσωποι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Διαμεσολαβητών «resolve», κα. Ειρήνη Ματσούκα και κος. Σπύρος Αντωνέλος, ευχαρίστησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την ευκαιρία πραγματοποίησης των σεμιναρίων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 4 Οκτωβρίου για ένα ακόμη εποικοδομητικό σεμινάριο.
Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να είναι κοντά σε όλους τους γιατρούς, συνδράμοντας στην επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από την άσκηση του λειτουργήματός τους, επαναλαμβάνοντας το ανωτέρω σεμινάριο, προκειμένου να αντιληφθούν οι συνάδελφοι την αξία και την πρακτική σημασία του θεσμού της Διαμεσολάβησης.
Για να δηλώσετε συμμετοχή για το επόμενο σεμινάριο πατήστε παρακατω:
http://www.isathens.gr/component/rsform/form/17-forma-symmetoxis-seminaria-diamesolavisis

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
                                                     ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: