Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σε Υγεία - Πρόνοια 21,9 εκατ. ευρώ προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες.

Πρόκειται για τμήμα συνολικού ποσού 26,8 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του δημοσίου.

Με το ποσό των 21,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύονται δημόσιες δομές Υγείας και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Πρόκειται για τμήμα συνολικού ποσού 26,8 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του δημοσίου και το οποίο διατίθεται στα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εργασίας.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, διατίθενται 4,14 εκατομμύρια ευρώ στο υπουργείο Παιδείας για κάλυψη – μεταξύ άλλων - δαπανών των πανεπιστημιακών νοσοκομείων “Αιγινήτειο” και “Αρεταίειο”.
Ποσό ύψους 8,9 εκατομμυρίων ευρώ διατίθεται στο υπουργείο Υγείας για τη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ.
Το ποσό θα δοθεί για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού σε τρίτους και σε ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς και για την αγορά φαρμακευτικού − υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων.

Πολύτεκνοι

Ποσό ύψους 8,9 εκατομμυρίων διατίθεται στο υπουργείο Εργασίας για κάλυψη δαπανών μετακίνησης ατόμων ειδικών περιπτώσεων (πολυτέκνων, υπερηλίκων).
Ο κ. Σταϊκούρας ορίζει ότι τα εν λόγω ποσά πρέπει να απορροφηθούν μέσα σε ένα τρίμηνο από τη διάθεσή τους και πάντως εντός του τρέχοντος έτους.
Δ.Κ./iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: