Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Παπακώστα: Μετά τις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών θα ξεκινήσει κανονικά και εμβολιασμοί θα διενεργούνται τόσο στα ιατρεία του Περιφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) όσο και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.
Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 με αφορμή τις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στην έναρξη των εμβολιασμών.
«Υπήρξε μία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού και αυτό είναι όλο. Την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε μία ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να οργανώσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την κανονική έναρξη και διενέργεια των εμβολιασμών σε όλη της χώρα, ιδιαίτερα για τους άπορους και τους ανασφάλιστους», είπε η κα. Παπακώστα.
Σε ότι αφορά την ένταξη του νέου εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα, το οποίο είναι ιδιαίτερα ακριβό καθώς κοστίζει 115 ευρώ η δόση και απαιτούνται 3 δόσεις για τη θωράκιση των παιδιών και των νέων απέναντι στη μορφή της μηνιγγίτιδα που ενδημεί στην Ελλάδα, η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι στις 15 Οκτωβρίου θα συγκληθεί η ειδική επιστημονική επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί αν και πότε θα ενταχθεί το συγκεκριμένο εμβόλιο στο υποχρεωτικό πρόγραμμα εμβολιασμών.
Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako

Δεν υπάρχουν σχόλια: