Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Το παρασκήνιο της σημερινής συνέντευξης τύπου.

Για πρώτη φορά, τέσσερις υπουργοί, που είχαν το ίδιο χαρτοφυλλάκιο, παραχωρούν κοινή συνέντευξη τύπου: Βορίδης, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος και Λοβέρδος. Οι τέσσερις σωματοφύλακες, οι οποίοι «ένας για όλους και όλοι για έναν» υπερασπίστηκαν τη δημόσια υγεία! Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι μυρίζουν εκλογές…
Όπως θα διαβάσετε σε παρακείμενο σχετικό ρεπορτάζ, θέμα της συνέντευξης Τύπου είναι η δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων, που προέκυψαν από τον κλινικό έλεγχο στις ιδιωτικές κλινικές. Έχουμε ήδη γράψει ότι μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ένα μέρος του ελέγχου, που «έκοψε» αρκετές δαπάνες ως περιττές!
Η αλήθεια είναι ότι η έκβαση της υπόθεσης δικαιώνει απόλυτα τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με το πού ανέλαβε υπουργός Υγείας έθεσε ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες τον κλινικό έλεγχο στον ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές, ελεγκτικές εταιρείες στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών.
Ο Μάκης Βορίδης προς τιμήν του και αναγνωρίζοντας το έργο του προκατόχου του, δεν θέλησε να πάρει όλη τη δόξα. Άλλωστε, είναι κολλητοί. Έτσι, η αυριανή συνέντευξη τύπου ξεκίνησε αρχικά ως μια κοινή εμφάνιση Μάκη και Άδωνι. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι σύμβουλοί τους συνειδητοποίησαν ότι ίσως να χτυπούσε άσχημα. Ότι οι δύο κολλητοί ευλογούν τα γένια τους.
Εξάλλου ο Άδωνις είχε εκφραστεί με θετικά σχόλια για τους προκατόχους του. Έτσι, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να λάβουν μέρος και οι Λοβέρδος και Λυκουρέντζος. Ο πρώτος Ανδρέας άλλωστε ήταν εκείνος, που ίδρυσε τον ΕΟΠΥΥ υπό την αφόρητη πίεση του Μνημονίου και χωρίς ουσιαστική εμπειρία σε τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις.
Πολλοί αναρωτιούνται για την παρουσία του Ανδρέα Λυκουρέντζου, καθώς επί της υπουργίας του, την αρμοδιότητα για τον ΕΟΠΥΥ είχε ο Μάριος Σαλμάς. Εδώ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: Πρόσφατα, σχολιάστηκε αρνητικά μέσα στη ΝΔ το γεγονός ότι στα εγκαίνια των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού δεν παρέστη ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης επικοινώνησε μαζί του για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση του Ανδρέα: «Μα δεν με κάλεσε κανείς»!
Ειρήσθω εν παρόδω, ο Μάριος πρέπει να έχει σκυλιάσει που τον άφησαν από την απέξω. Και εδώ που το λέμε, δείχνει και ο ίδιος να διακατέχεται από αυτό το σύνδρομο του μικρού παιδιού, που δεν τον παίζουν οι υπόλοιποι. Όμως, ουδείς από τους τέσσερις δεν κρύβει ότι δεν έχει καλές σχέσεις με το Μάριο.
Ποιος ξεχνά ότι ο Μάριος είχε αφήσει αιχμές για τους χειρισμούς Λοβέρδου με τα φάρμακα; Ή ότι με το Λυκουρέντζο δεν μιλιόντουσαν; Ή ότι εξέδωσε δελτίο τύπου με στοιχεία, επιχειρώντας να διαψεύσει τον Άδωνι Γεωργιάδη; Ή ότι υπέβαλε πρόσφατα ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας εξηγήσεις από το Βορίδη γιατί δεν λειτουργεί ένα μηχάνημα στο νοσοκομείο της εκλογικής του περιφέρειας, στο Αγρίνιο;
Ας αφήσουμε όμως το Μάριο και να έλθουμε στα σημερινά. Διακρίνω μια βιασύνη από τους Βορίδη και Άδωνι να κεφαλαιοποιήσουν τα ομολογουμένως θετικά αποτελέσματα του κλινικού ελέγχου, καθώς ακόμη οι ελεγκτικές εταιρείες δεν έχουν δώσει αναλυτικά αποτελέσματα και μάλιστα ανά πάροχο. Ώστε να δούμε ποιος έκανε τι.
Έτσι, αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η σημερινή φιέστα. Ποιο το νόημα, αν δεν μπορούν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία για το ποιος υπερχρέωσε με περιττές εξετάσεις, υλικά και επεμβάσεις τον ΕΟΠΥΥ και κυρίως ποιες κυρώσεις έχουν επιβάλλει στους παρόχους;
Μία εξήγηση μόνο υπάρχει: Η κίνηση των τεσσάρων σωματοφυλάκων έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα…
Αιμίλιος Νεγκής/virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: