Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πανικός στις εκλογές του ΙΣΑ! Διεκόπη η διαδικασία! Τι έγινε με τα ψηφοδέλτια.

Διεκόπη νωρίς το πρωί της Κυριακής αιφνιδίως η εκλογική διαδικασία στον ΙΣΑ που διεξάγεται στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου καθώς διαπιστώθηκαν διπλοεγγραφές ονομάτων σε διαφορετικά εκλογικά ψηφοδέλτια. Η διαδικασία ξεκίνησε και πάλι μετά από άνοιγμα που έγινε στις κάλπες αλλά και τη μεταφορά νέων ψηφοδελτίων. Ωστόσο το κλίμα παραμένει τεταμένο στους κόλπους των γιατρών ενώ σημειώνονται και μικροεντάσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΑΡΣΙ και της Χρυσής Αυγής.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Στα κάγκελα είναι από νωρίς το πρωί της Κυριακής δεκάδες γιατροί που βρέθηκαν στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου για να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της ΑΘήνας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ενώ είχαν ήδη ψηφίσει περίπου 200 γιατροί διαπιστώθηκε πως ονόματα υποψηφίων βρίσκονταν όχι μόνο σε ένα αλλά και σε άλλα ψηφοδέλτια.
Ενδεικτικά είναι τα δύο ψηφοδέλτια στα οποία έχουν εγγραφεί δύο φορές τα ονόματα υποψηφίων. 

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός όταν γιατροί που ψήφιζαν είδαν ονόματα να βρίσκονται σε διαφορετικά ψηφοδέλτια. Αμέσως εκλήθη η εφορευτική επιτροπή να αποφασίσει για το τι θα πρέπει να συμβεί. 
Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις, εντάσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των υποψηφίων και των παρατάξεων, αποφασίστηκε να διακοπεί προσωρινά η ψηφοφορία έως ότου τυπωθούν νέα ψηφοδέλτια.
Δεκάδες γιατροί παραμένουν συγκεντρωμένοι στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου και περιμένουν να δουν την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς έχουν ήδη ειδοποιηθεί και οι αρμόδιοι ώστε να αποφανθούν για το τι πρέπει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση και ποιος φέρει την ευθύνη. 
Η ψηφοφορία άρχισε και πάλι περίπου στις 12 και εφόσον είχαν μεταφερθεί νέα ψηφοδέλτια. Ταυτόχρονα εκλήθησαν όσοι είχαν ψηφίσει να επαναλάβουν τη διαδικασία. Πάντως το "μπέρδεμα" προκάλεσε εκνευρισμό σε πολλούς γιατρούς και πολλοί δήλωσαν πως θα αποχωρήσουν από τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: