Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ):


Πειραιάς, 3-1-2013
                                                                                                                                                     Α.Π.   30 
Προς
τον Υπουργό Υγείας & Κ.Α.
Κο Ανδρέα Λυκουρέντζο
Στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και της υγείας ενός εκάστου των πολιτών, όπως και της αντιποίησης του Ιατρικού επαγγέλματος καθώς και της προάσπισης της οικονομίας της Υγείας -που ως θεσμικοί φορείς έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε- καλούμε άμεσα για μία ακόμη φορά την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ να λάβουν δραστικά μέτρα, καθόσον παρατηρείται μεγάλη αύξηση περιστατικών χορήγησης αντιβιοτικών, αλλά και άλλων φαρμάκων από τα φαρμακεία χωρίς Ιατρική Συνταγή, κυρίως όμως χωρίς Ενδείξεις για τη χορήγηση αυτών. 
Επανειλημμένως ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει ασχοληθεί με το θέμα και έχει επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους που εμπεριέχονται σε αυτή τη μοναδική παγκοσμίως «αποκλειστικότητα» χορήγησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων χωρίς ένδειξη Ιατρού (χωρίς Ιατρική Συνταγή). 
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να σταματήσει την καταστρατήγηση της ισχύουσας νομοθεσίας με λήψη μέτρων, όπως κατ΄ επανάληψη του έχουμε επισημάνει και να προστατεύσει -ως έχει υποχρέωση- την Υγεία των Πολιτών από παρενέργειες φαρμάκων, από ανάπτυξη αντοχής στα αντιβιοτικά (με «βαριές» συνέπειες για τη Δημόσια Υγεία) και εν πάσει περιπτώσει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προστατεύσει την εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών 
Η χορήγηση των φαρμάκων διέπεται από επιστημονικούς κανόνες που όλοι πρέπει να σέβονται και να τηρούν. Εάν άμεσα δεν σταματήσει το φαινόμενο αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά επιφυλάσσεται κάθε νομικού δικαιώματος για την προστασία των Πολιτών.
          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                                        ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ
 Κοινοποίηση:
  • Πρόεδρο ΕΟΦ
  • Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
  • Ιατρικούς Συλλόγους
  • ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: