Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να αποσύρουν άμεσα τα προγράμματα εφημεριών.

Γενικεύεται η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών για τις απλήρωτες εφημερίες εδώ και 4 μήνες.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να αποσύρουν άμεσα τα κατατεθειμένα προγράμματα Μαρτίου και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και εν συνεχεία σε καταλήψεις στα γραφεία των Διοικητών, δίνοντας συνεντεύξεις τύπου για τη συνολική κατάσταση στο Νοσοκομείο τους και προχωρώντας σε κάθε ενέργεια που η Συνέλευση κρίνει πρόσφορη.
Επιπλέον η ΟΕΝΓΕ καλεί όλους τους γιατρούς να πρωτοκολλήσουν μέσω της Ένωσης ή της Πενταμελούς Επιτροπής έγγραφο προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με κοινοποίηση στο Διευθυντή του Τμήματος και στο οποίο θα αναφέρουν ότι αιτούνται εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα εφημέρευσης λόγω υπέρογκων ανεξόφλητων εφημεριών.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας δηλώνει ότι "εδώ και 4 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΣΥ για τις τακτικές και οκτώ μήνες για τις πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποίησαν, ενώ ήδη βλέπουν το μισθό τους να εξαερώνεται από τις περικοπές του 3ου μνημονίου και την αυξημένη παρακράτηση φόρου. Μάλιστα όσο περνά ο καιρός καθίσταται ορατό το ενδεχόμενο να παραμείνουν οριστικά απλήρωτες οι εφημερίες Νοεμβρίου 2012, ενώ η υπουργική απόφαση κατανομής κονδυλίων για τον Δεκέμβριο 2012, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013 ανακαλείται και διορθώνεται «λόγω λαθών», χωρίς όμως να εκταμιεύονται κονδύλια.
Σημειώνεται ότι ήδη στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας οι γιατροί έχουν ζητήσει εγγράφως να αποσυρθούν τα ονομάτά τους από τη σημερινή κατάσταση εφημερίας.
Νίνα Κομνηνού, YGEIA360

Δεν υπάρχουν σχόλια: