Τρίτη 9 Απριλίου 2013


ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται οι γιατροί για το 2012.


Σε σταδιακή εξόφληση των οφειλόμενων στους γιατρούς, προχωρεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γιώργο Πατούλη, ανακοίνωσε τα εξής:

  • Εντός των προσεχών ημερών θα αποπληρωθούν οι ιατρικές επισκέψεις και οι ιατρικές πράξεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και των εργαστηρίων, μέχρι τον Οκτώβριο.
  • Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ετών 2010 - 2011, ο κ. Παπαγεωργόπουλος διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή για την αποπληρωμή των οφειλών, η οποία θα αναρτηθεί άμεσα. Γίνεται προσπάθεια η πληρωμή να γίνει έως τα τέλη Απριλίου.
  • Για το θέμα της προεξόφλησης των οφειλών από τις τράπεζες (Factoring), ανέφερε ότι το θέμα μελετάται από τη νομικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να προχωρήσει η αποπληρωμή τους.
Η προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κ. Φωτεινή Περδίκη, σημείωσε ότι έχουν δοθεί 53 εκατομμύρια στον ΟΑΕΕ, για την πληρωμή των παλαιών οφειλών σε εργαστήρια.
Αναμένεται να μεταβιβασθούν τις επόμενες μέρες 18.500.000 για τον ίδιο λόγο στο ΙΚΑ , ενώ στον ΟΠΑΔ το ποσό ανέρχεται στα 570 εκατομμύρια και στο ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ στα 35 εκατομμύρια.
Εκτιμάται ότι - αν όλα εξελιχθούν ομαλά - έως τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα έχουν γίνει οι πληρωμές και από τα συγκεκριμένα Ταμεία.

Συμβασιούχοι

Στο ζήτημα των 1.040 συμβασιούχων γιατρών πρώην ΙΚΑ, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επεσήμανε ότι θα υπάρξει ανανέωση της θητείας των ιατρών για ένα έως δύο χρόνια. 

Θα προκηρυχθούν, επίσης, περίπου 2.000 νέες θέσεις με σύμβαση έργου, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι από τους 5.500 συμβεβλημένους, μόνο 3.500 έχουν ενεργή σύμβαση. 

Στην προκήρυξη αυτή θα έχουν δικαιώματα συμμετοχής όλοι οι ιατροί και των πρώην ταμείων που προσφάτως υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ.
Δ.Κ., iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: