Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΙΚ: Δελτίο Τύπου για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αλλά και σημερινό της έγκριτης εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για δήθεν συνέχιση του πάρτι σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με δήθεν υπερχρεώσεις Ιδιωτικών Κλινικών προς τον Οργανισμό, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
1. Ο έλεγχος των ιδιωτικών Ελεγκτικών εταιριών που οι ίδιοι επιλέξαμε, συμφωνήσαμε και καλύπτουμε οικονομικά, παρότι αποτελεί υποχρέωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ολοκληρώθηκε μόνο ο έλεγχος πρώτου σταδίου, όπως ρητά προβλεπόταν από την μεταξύ μας συμφωνία και αφορούσε στατιστικό έλεγχο και έλεγχο παραστατικών.
2. Κανένα πόρισμα μέχρι σήμερα, όπως μας πληροφόρησε η Ελεγκτική Εταιρία που συνεργαζόμαστε, δεν έχει παραδοθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
3. Τα περιστατικά που αναφέρει το δημοσίευμα ως παραβατικά, είναι περιστατικά για τα οποία θα πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος (δεύτερο στάδιο σύμφωνα με την συμφωνία).
4. Οι περιπτώσεις νοσηλειών για τις οποίες θα υπάρξει έλεγχος Β’ σταδίου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παραβατικη ένδειξη, διότι
  • είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει χρέωση διπλού ΚΕΝ όταν υπάρχουν συνοδα νοσήματα,
  • απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει χρέωση ΚΕΝ με επιπλοκές,
  • απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει χρέωση εκτός ΚΕΝ, με ημερήσιο νοσήλιο, που αφορούν επεμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχει αντίστοιχο ΚΕΝ καθώς και νοσηλείες Νεφροπαθών, χρονίως πασχόντων και Χημειοθεραπείες,
  • απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν παρατάσεις πέραν της μέσης διάρκειας νοσηλείας, ιδιαίτερα σε Παθολογικά, Καρδιολογικά, Νεφρολογικά και Ογκολογικά περιστατικά και
  • φυσικά επαναεισαγωγές περιστατικών ειδικοτήτων Παθολογικού τομέα και ιδιαίτερα Χημειοθεραπείες.
5. Από το δημοσίευμα σπιλώνεται ένας κλάδος χωρίς κανένας έλεγχος να έχει ολοκληρωθεί και χωρίς κανένα πόρισμα να έχει εκδοθεί και τελεσιδικησει.
Σε κάθε περίπτωση ας αναμείνουμε την ολοκλήρωση του ελέγχου, στα τέλη Σεπτεμβρίου, για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα και να μην σπιλώνεται αναίτια ολόκληρος ο κλάδος.
Δηλώνουμε κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε υπέρμαχοι της νομιμότητας, της τήρησης των Νόμων και των Συμβάσεων και δεν θα ανεχτούμε στους κόλπους μας οποιονδήποτε «συνάδελφο» επιδεικνύει αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα παραβατικη συμπεριφορά, βάσει της νομοθεσίας και όχι φυσικά προσωπικών ερμηνειών οποιουδήποτε στελέχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
Μην όμως δημιουργούμε δημοσιεύματα καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους διότι δημιουργείται μια λανθασμένη άποψη στο αναγνωστικό κοινό για τον πολύπαθο, από την Κυβερνητική πολιτική, Ιδιωτικό τομέα της Υγείας, που καθημερινά, σε κάθε πόλη της Ελλάδος, αγωνίζεται σε αντίξοες συνθήκες να προσφέρει στην αποκατάσταση του πολύτιμου αγαθού της υγείας των συμπολιτών μας.
Σε όσους καταφεύγουν στην λασπολογία τους πληροφορούμε ότι η λάσπη δεν αποτελεί μέθοδο τήρησης του εξωπραγματικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και δικαιολόγησης των αντιδημοκρατικών, καταστροφικών και βάρβαρων μέτρων των Rebates and Claw Backs.
Ας φροντίσουν να χρηματοδοτήσουν το σύστημα υγείας με τα αναγκαία κονδύλια για την παροχή των υπηρεσιών υγείας που ένας αξιοπρεπής λαός του ανεπτυγμένου κόσμου δικαιούται.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: