Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Κ.Παπαχρήστου σχετικά με αναδημοσίευση άρθρου του.

Αγαπητοί Φαρμακοποιοί,

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση του άρθρου μου: "Φάρμακα (και) στο σούπερ μάρκετ: Γιατί όχι;"  Στο άρθρο αυτό αναφέρομαι, με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, σε ένα απολύτως αληθινό περιστατικό που έλαβε χώρα την 1/9/2014. Το κείμενο εμπεριέχει έναν αυθεντικότατο διάλογο με μια ευγενέστατη συνάδελφό σας, μέσα από τον οποίο αναφαίνονται, συμμετρικά και δίκαια, τόσο τα δικά σας επιχειρήματα, όσο και αυτά μερίδας του κοινού που δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες που προσφέρει ο κλάδος σας.


Οι εκ μέρους σας αντιδράσεις, ομολογώ, μου είναι ακατανόητες! Σε σχόλιό του στο Aixmi.gr, συνάδελφός σας με κατηγορεί ευθέως ως ασκούντα... "προπαγάνδα"(!) (υπέρ ποίου;), ενώ, σε δικό σας εισαγωγικό σχόλιο στο άρθρο μου, αφενός με βγάζετε ψεύτη ισχυριζόμενοι ότι Δευτέρα απόγευμα τα περισσότερα φαρμακεία είναι ανοιχτά (διαψεύδοντας, κατ' ουσίαν, το ίδιο το επίσημο site σας που δημοσιεύει τις εφημερίες), αφετέρου χαρακτηρίζετε το άρθρο μου ως χρήζον... αντιόξινων σκευασμάτων για να αναγνωσθεί (να υποθέσω ότι έμμεσα το αποκαλείτε "εμετικό";).
Δυστυχώς, άλλα περίμενα να ακούσω από εσάς! Περίμενα να ακούσω, π.χ., τι προτίθεται να κάνει ο σύλλογός σας για να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό, κάνοντας το φάρμακο πιο ευρέσιμο τις δύσκολες ώρες (ιδιαίτερα γι' αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται μακριά από το σπίτι τους). Αντ' αυτού, επιλέξατε να λοιδορήσετε έναν πελάτη σας που τόλμησε απλά να βγει και να εκφράσει δημόσια τα παράπονά του!
Ελπίζω η αντίδρασή σας να είναι προϊόν στιγμιαίας παρόρμησης και μόνο, και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα ακούσω περισσότερο ουσιώδη και πειστικά επιχειρήματα από εσάς. Εκτιμώ πολύ τη δουλειά που κάνετε και τις υπηρεσίες που προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο, τις οποίες σε ουκ ολίγες περιπτώσεις έχω απολαύσει και ο ίδιος! Το μόνο που ζητώ ως απλός, ασήμαντος πολίτης, είναι οι υπηρεσίες αυτές να γίνουν ακόμα καλύτερες...

Με εκτίμηση,
Κώστας Παπαχρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: