Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοινώσεις Βορίδη από το ραδιόφωνο για τις αποφάσεις της σύσκεψης στον ΕΟΠΥΥ...

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου το in.gr, "μέχρι το τέλος του χρόνου παρατείνονται οι συμβάσεις των 5.500 συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή σύσκεψη του Οργανισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5.
«Θα δώσουμε μια μικρή παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για να οργανώσουμε το πράγμα καλύτερα και να δούμε τι θα γίνει. Θα έχουμε προχωρήσει στο άνοιγμα των συμβάσεων αυτών σε όλους τους γιατρούς, με βάση τον αριθμό των επισκέψεων που έχει ανάγκη ο ΕΟΠΥΥ ανά περιοχή και επομένως θα καλέσουμε τους γιατρούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον αριθμό των επισκέψεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ» είπε ο κ. Βορίδης.
Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο μελετά πρόγραμμα προσωπικής παράδοσης των φαρμάκων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς αναζητώντας τα φάρμακά τους.
«Θα είμαστε σε συνεννόηση με ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα και παραπέμπουν είτε σε άλλο νοσοκομείο είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ», είπε ο υπουργός Υγείας.
Βασίλης Βενιζέλος/ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: