Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΣ Πατρών - Δελτίο τύπου: Δήλωση στήριξης στην ΟΕΝΓΕ για την παράνομη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρ. Πρωτ.: 9031/4-9-2014

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών χαιρετίζει και στηρίζει την εξώδικη διαμαρτυρία της ΟΕΝΓΕ κατά του Υπουργείου Οικονομικών για την παράνομη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης των ιατρών ΕΣΥ.
Την πλήρη αντίθεσή μας με την παράνομη τακτική του Υπουργείο να μην υλοποιεί δικαστικές αποφάσεις, και συγκεκριμένα τις υπ’ αριθμόν 2306/2014 -και 29/2014, της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούν ιατρούς του ΕΣΥ και ιατρούς-μέλη ΔΕΠ αντίστοιχα, είχαμε εκφράσει με την από 04/08/2014 υπ’ αριθμόν πρωτ.: 8083 εξώδικη διαμαρτυρία μας προς τον Υπουργείο Οικονομικών.
Ο εμπαιγμός της πολιτείας και η παρελκυστική τακτική στην μη υλοποίηση δίκαιων αιτημάτων θα εξαναγκάσουν για άλλη μία φορά τους ιατρούς να χρεωθούν με δικαστικά έξοδα για τη βέβαιη δικαίωσή τους στα φορολογικά δικαστήρια.  
Σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που στηρίζεται στις υπερπροσπάθειες που καταβάλει η μεγάλη πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου με προσφορά υπηρεσιών υγείας υπό αντίξοες συνθήκες και εξαντλητικά ωράρια, αυτή η συμπεριφορά της πολιτείας είναι πλήρως καταδικαστέα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου                 Γεώργιος Σκρουμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: