Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πότε θα έρθουν οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία; Τι θα κάνει ο νέος υπουργός.

Με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να τοποθετηθούν τελικώς νέοι διοικητές στα δημόσια νοσοκομεία. Εδώ και μήνες ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε προγραμματίσει τις αλλαγές οι οποίες ωστόσο «κόλλησαν» στην τρικομματική κυβέρνηση. Τι θα κάνει ο νέος υπουργός στη δικομματική κυβέρνηση;
Σε αναμονή βρίσκονται δεκάδες υποψήφιοι νέοι διοικητές και υποδιοικητές των δημοσίων νοσοκομείων καθώς περιμένουν εδώ και καιρό να δούνε εάν θα διοριστούν. Άλλωστε εδώ και καιρό έχουν υποβάλει αιτήσεις οι οποίες είχαν αξιολογηθεί από την αρμόδια επιτροπή που είχε δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας.
Σε αναμονή είναι όμως και οι νυν διοικητές οι οποίοι περιμένουν να διαπιστώσουν εάν θα μείνουν ή θα φύγουν. Αποτέλεσμα είναι πολλοί εξ αυτών να έχουν παγώσει και διάφορες διαδικασίες μέσα στα νοσοκομεία και να δημιουργούνται και νέα πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία τους. Ποιος άλλωστε θα εργαζόταν εάν γνώριζε ότι πολύ σύντομα θα βρισκόταν εκτός της εργασίας του.
Η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης όμως το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι θα φέρει νέες καθυστερήσεις στο διορισμό των διοικητών στο ΕΣΥ. Άλλωστε ήδη πριν τον ανασχηματισμό ο τέως υπουργός είχες επισημάνει ότι η όλη διαδικασία μετατίθεται για το τέλος καλοκαιριού.
Όπως αναφέρουν πηγές, ο νέος υπουργός Υγείας αναμένεται να επανεξετάσει από την αρχή το θέμα των προσώπων που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία κάτι που πιθανώς να φέρει και άλλες καθυστερήσεις.
Στην περίπτωση εξάλλου που θα επιδιώξει να τοποθετήσει στο ΕΣΥ άλλα πρόσωπα από αυτά που είχαν επιλεγεί επί Λυκουρέντζου, είναι βέβαιον ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος.
 Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: