Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ! 

Εσπευσμένα από τη Σίφνο επέστρεψε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr, ο πρώην υπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος καθώς εκλήθη από την κυβέρνηση να αναλάβει τον ΕΟΦ από τον οποίο παραιτήθηκε ο Γιάννης Τούντας.
Στα παλιά του λημέρια τον τομέα της Υγείας θα βρεθεί ο πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia. gr αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) μετά την παραίτηση του Γιάννη Τούντα το μεσημέρι της Πέμπτης.
Τιμές φαρμάκων, αποζημιώσεις, φαρμακευτικές εταιρείες, ενστάσεις, ελλείψεις προσωπικού αλλά και πολλά άλλα στον τομέα του φαρμάκου θα κληθεί να λύσει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.
Ο κ.Γιαννόπουλος μετά από κάποια χρόνια απουσίας από τον τομέα της Υγείας θα επιστρέψει με ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο δεδομένου ότι η τρόικα έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο που καθορίζονται οι τιμές στα φάρμακα αλλά και για όλη τη διαδικασία.
Άλλωστε και ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Τούντας στην επιστολή παραίτησής του που έδωσε και στον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη το μεσημέρι της Πέμπτης (την είχε δώσει και πριν 10 μέρες στον Μάριο Σαλμά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr), αφήνει σαφείς αιχμές για την έλλειψη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, για τον τρόπο που βγαίνουν οι τιμές και οι αποζημιώσεις ενώ δεν παραλείπει να πει και για τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού που δημιουργούσε και δημιουργεί όλα τα τελευταία χρόνια δυσλειτουργίες.
 Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: