Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Σάλος στο Ρέθυμνο από διώξεις συνδικαλιστών.

Την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκαλεί η δίωξη τριών συνδικαλιστών στο Ρέθυμνο, εκ των οποίων ο ένας είναι γιατρός.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ και καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης, καλούνται την Τρίτη να απολογηθούν στον ανακριτή.
Κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλούνται ακόμη και με αργία, καθώς τον Φεβρουάριο του 2012 συμμετείχαν σε κατάληψη στο δημαρχείο Ρεθύμνου, στη διάρκεια των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων.
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης (φωτό).
Η ΑΔΕΔΥ ζητεί να σταματήσει η δίωξη εναντίον των συνδικαλιστών, οι οποίοι συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες τους, σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου:
'Με μοναδικό στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεών της προς την τρόικα, για άμεσες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει την 'παραγωγή' δήθεν επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά φαίνεται καθαρά ότι ο στόχος της είναι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το χτύπημα των αγώνων, ενάντια στα μνημόνια και την άγρια λιτότητα που υφίστανται οι εργαζόμενοι'.

ΟΕΝΓΕ

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) επισημαίνει ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου:
'Είναι προφανής ο στόχος της δίωξης:
Να ενταθεί το κύμα εκφοβισμού στους χώρους της υγείας και παιδείας, εκεί που επιχειρείται αυτή την εποχή το πείραμα της ολοσχερούς διάλυσης των δημόσιων αγαθών.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία δίωξης των τριών συνδικαλιστών. Η ΟΕΝΓΕ, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη όλων των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας, θα σταθεί δίπλα τους συνδικαλιστικά, πολιτικά και νομικά μέχρι να καταπέσουν οι εκφοβιστικές κατηγορίες'.
Δ.Κ., iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: