Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΙΣΑ: Δεν πρόκειται για αντιδικία συντεχνιών.

Προς τον
κ. Νικόλαο Βουλέλη
Διευθυντή
Εφημερίδα των Συντακτών
Κολοκοτρώνη 8
ΤΚ 10561 Σύνταγμα
Αθήνα

Αθήνα 20-8-2014
                                                                                                 ΑΠ 46206

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα θέμα που φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό. Τούτο εξάλλου γίνεται καταφανές και από το νέο, σημερινό, σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδος σας με τίτλο «Αγωγή φρονηματικού τύπου», όπου αναφέρεται ανακριβώς αφενός ότι ο ΙΣΑ έκανε μία προσπάθεια φρονηματισμού του τύπου, ή ότι απευθύνθηκε στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το σχετικό δημοσίευμα, γεγονός που διαψεύδουμε.
Το ζήτημα που έθεσε ο Ιατρικό Σύλλογος Αθηνών δεν ήταν βεβαίως ένα ζήτημα «αντιδικίας συντεχνιών». Αυτός ουδέποτε ήταν ο στόχος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Απαιτείται λοιπόν μεγαλύτερα ψυχραιμία. Αντί άλλου, θα αναμέναμε από τον συνάδελφό σας να επανορθώσει.
Ο ΙΣΑ αντέδρασε, δικαιολογημένα πιστεύουμε, σε ένα άρθρο που με αφορμή ένα μεμονωμένο περιστατικό, θέλησε να επιτεθεί συνολικά κατά του ιατρικού σώματος, ισοπεδώνοντας υπολήψεις, επιδιώκοντας, με γενικότητες και χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, να στιγματίσει όλους τους συναδέλφους που σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία δίνουν το δικό τους άνισο αγώνα. Το άρθρο επεδίωκε να διαταράξει τη σχέση γιατρού- ασθενή και εκεί, οι ιατροί στο σύνολό τους παραλληλίζονται με «τον μπακάλη της γειτονιάς, δηλαδή με κάποιον που άμα δεν προσέξουμε θα ρίξει και μερικές φέτες μπαγιάτικο τυρί στο πακέτο για να το ξεφορτωθεί» και κατηγορούνται ευθέως ότι ενεργούν με κύριο σκοπό τη «μεγιστοποίηση των εσόδων τους».
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: