Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Γ. Ελευθερίου: Πρόταση για τα πλαφόν στον ΕΟΠΥΥ !

Σε σχέση με τις ρυθμίσεις για τα πλαφόν στις παρακλινικές εξετάσεις, τις θεωρώ τραγικό λάθος και μου προκαλεί θλίψη που αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ ΥΥ και κάποιων διαπραγματευτών από μέρους των ιατρών! Είναι ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης που κατέληξε στο τραγικό αποτέλεσμα οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να “κουρεύονται” μεχρι και 75% !
Σε κάθε περίπτωση οι συμβεβλημένοι κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί που εκπροσωπούνται στο συνολό τους ΜΟΝΟ από την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, ΔΕΝ αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα διαπραγμάτευσης σε τρίτους, καταγγέλλουμε ως άθλιες τις τελικές ρυθμίσεις και δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το τραγικό αποτέλεσμα αυτής της δήθεν διαπραγμάτευσης !
Μόνη βιώσιμη και δίκαιη λύση είναι το πλαφόν ανά ασφαλισμένο με βάση την ηλικία και τη νοσηρότητα και ταυτόχρονη αύξηση κατα 50% του προϋπολογισμού για την ΠΦΥ ! Με άλλα λόγια πρέπει ΑΜΕΣΑ να θεσπισθεί πακέτο παροχών ανα ασφαλισμένο με ταυτόχρονη χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας και ειδικές προβλέψεις για τους χρονίως πάσχοντες τους απόρους και τους ανασφάλιστους !
Όλα τα άλλα είναι τραγικό λάθος και βλέπουμε ήδη, ιατροί και ασφαλισμένοι, τα τραγικά αποτελέσματα αυτών των ρυθμίσεων!
Ζητούμε να δώσει ΑΜΕΣΑ το Υπ. Υγείας στη δημοσιότητα τα επίσημα κείμενα των προτάσεων που κατατέθηκαν.
Ο ιατρικός κόσμος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ !
Γ. Ελευθεριου
Πρόεδρος ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, Μέλος ΔΣ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: