Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Θεώρηση περίθαλψης χρειάζονται μόνο 22.800 οφειλέτες του ΟΑΕΕ.

Μόνο οι 22.833 οφειλέτες του OAEE, οι οποίοι διέκοψαν την ασφάλισή τους το 2011, 2012 και 2013, χρειάζεται να προσέλθουν στον Οργανισμό. Για τα προστατευόμενα μέλη χρειάζεται ξεχωριστή αίτηση στον Οργανισμό.

Δεν χρειάζεται να θεωρούν στον ΟΑΕΕ τα βιβλιάρια ασθενείας τους οι ενεργοί ασφαλισμένοι του Οργανισμού, διευκρίνισε η διοίκηση του ΟΑΕΕ, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για τη δυνατότητα περίθαλψης ανέργων οφειλετών του Ταμείου.
Μόνο οι 22.833 οφειλέτες του Ταμείου, οι οποίοι διέκοψαν την ασφάλισή τους το 2011, 2012 και 2013, χρειάζεται να προσέλθουν στον Οργανισμό.
Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΕ, διευκρίνισε – πέραν των προϋποθέσεων του σχετικού νόμου- ότι:
α) οι ενεργοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι ανέρχονται σε 65.835, δεν απαιτείται να προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ για θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας,
β) οι διακόψαντες των ετών 2011, 2012, 2013, οι οποίοι δικαιούνται παροχών περίθαλψης και ανέρχονται σε 22.833, θα προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, για να διαπιστωθεί επιπλέον: ότι δεν έτυχαν περίθαλψης ως άνεργοι ούτε πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής, βάσει του νόμου της ανεργίας.
γ) για τα προστατευόμενα μέλη θα προσέρχεται ο ενδιαφερόμενος με αίτησή του, για τη διαπίστωση των προϋποθέσεων -και προσκόμιση δικαιολογητικών όπου απαιτείται- καταχώρησής τους στο βιβλιάριο ασθενείας του άμεσα ασφαλισμένου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κανονισμού.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν απαιτείται η προσκόμιση φορολογικών δηλώσεων, εφόσον με την συνδρομή της ΗΔΙΚΑ και της Γ.Γ.Π.Σ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο, εξασφαλίζοντας την εξυπηρέτηση του πολίτη, την μείωση της γραφειοκρατίας, την ασφάλεια των δεδομένων.
Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: