Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μάχη στη συγκυβέρνηση για τους διοικητές Νοσοκομείων.

Προβληματισμός επικρατεί από τις καθυστερήσεις στην κάλυψη των θέσεων διοικητών και υποδιοικητών στα δημόσια νοσοκομεία.
Δέκα μήνες έπειτα από την ανάληψη της διακυβέρνησης, η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε διορισμό νέων διοικήσεων.
Στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν διοριστεί μόλις πέντε νέες διοικήσεις, με την ποσόστωση μεταξύ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης να είναι 2 - 2 - 1 (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ).
Το υπουργείο Υγείας προκήρυξε την περασμένο Μάρτιο 87 θέσεις διοικητών και 93 υποδιοικητών, για τις οποίες έχουν υποβληθεί 1.500 αιτήσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία προχωρά με βραδείς ρυθμούς, καθώς ασκούνται (δυσανάλογα) πιέσεις από τα τρία κόμματα για να τοποθετηθούν 'δικοί τους άνθρωποι'.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιέζει να προχωρήσουν οι αλλαγές, ανησυχώντας ότι η εκκρεμότητα θα βάλει σε κίνδυνο την τήρηση των οικονομικών στόχων.
Τις επόμενες μέρες αναμένονται στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της τρόικας, προκειμένου να ελέγξουν την πορεία των στόχων αυτών στα δημόσια νοσοκομεία.
Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι - προς το παρόν - δεν υπάρχει θέμα απόκλισης και πως οι δεσμεύσεις τηρούνται.Εκφράζουν, ωστόσο, επιφυλάξεις για τους πιο 'δύσκολους' μήνες του έτους, οι οποίοι παραδοσιακά είναι ο Απρίλιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος.
Δ.Κ., iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: