Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΠΕΙΚ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΨΕΜΑ, ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ, ΑΤΟΛΜΙΑ, ΚΑΒΟΥΡΙΑ!! (Ενημέρωση για πληρωμες, ληξιπρόθεσμα, συμβάσεις ΕΟΠΥΥ κ.λ.π.)


8-6-2013
ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Συναδελφοι
γινομαι καθημερινα αποδεκτης τουλαχιστον 70-80 τηλεφωνηματων συναδελφων που με αγωνια ρωτουν για τις πληρωμες, για τις συμβασεις, για την επιβιωση μας.
Φευγουμε το πρωι απο το σπιτι και δεν γνωριζουμε εαν το βραδυ θα γυρισουμε η θα κοιμηθουμε σε καποιο κρατητηριο.
Ε, λοιπον ηρθε η ωρα να σας πω την αληθεια:
1. Εμπλοκη υπαρχει με τις τακτικες πληρωμες του ΕΟΠΥΥ διοτι ταχα η Επιτροπος ανακαλυψε ενα νομο της χουντας και μπλοκαρει τα ενταλματα. Βεβαια αυτο ισχυει μονο για τους λοιπους πλην Φαρμακοποιων παροχους, διοτι για τα Φαρμακεια υπεγραφη προχθες το ενταλμα για πληρωμη του 60% των συνταγων Φεβρουαριου 2013 και μεσα στον μηνα θα γινει η πληρωμη και Μαρτιου, Απριλιου, αλλιως τα Φαρμακεια ξεκινουν κινητοποιησεις.
2. Για τα ληξιπροθεσμα χρεη, αφενος οι Παρεδροι, ερμηνευοντας τον Νομο, ζητουν το κουρεμα να γινει επι του συνολικου ποσου, ασχετα εαν εχουμε παρει προκαταβολη και αφετερου, οταν δεν υπαρχει τετοιο προβλημα, τοτε η Δημοσια Διοικηση επικαλειται ελλειψη προσωπικου.
3. Ειναι πανετοιμη, εν κρυπτω απο εμας, νεα συμβαση συνεργασιας με τον ΕΟΠΥΥ, που εαν ισχυουν οι πληροφοριες μας, τοτε θα ειναι καταστροφικη για την συντριπτικη πλειοψηφια του κλαδου.
Αναφερουν ΚΕΝ μειον, μειον, μειον %, αναλογα με την κατηγοροποιηση των κλινικων (ποιος θα ορισει και θα εξακριβωσει αμεροληπτα τα κριτηρια;)(υπαρχουν ΠΔ 517 και 235;), εντασσουν μεσα στα ΚΕΝ και την αμοιβη των ιατρων !!! και επαναφερουν τις θεσεις νοσηλειας και τελος απαγορευουν τις διαφορες θεσης (λες και οι ασθενεις εχουν λεφτα να πληρωσουν). Βεβαια η συμβαση που εχει υπογραψει η ΠΕΙΚ και ο ΣΕΚ εχει διαρκεια εως 31-12-2014, αλλα αυτο δεν το υπολογιζει ο ΕΟΠΥΥ. Καθε φορα που αλλαζει Αντιπροεδρος θα πρεπει να εχουμε και νεα Συμβαση. Ελλαδα αθανατη !!!!!
4. τα 10% του 2012 και 2013 ξεχαστε τα μεχρι το 2020 (δεν κανω πλακα). Ο Αντιπροεδρος του ΕΟΠΥΥ προωθει Διεθνη μειοδοτικο διαγωνισμο που για να ολοκληρωθει, μαζι με τις ενστασεις, θελει 2-3 χρονια. Και μετα θα αρχισει η εκκαθαριση....
5. Η προκαταβολη νοσηλιων απο 90% θα μειωθει σε 75%, διοτι δηθεν το απαιτει η τροικα (μαλλον το ελλειμμα των 3 δις ευρω του ΕΟΠΥΥ το απαιτει).
Συνεπως, υπαρχει σοβαρη πιθανοτης ΛΕΦΤΑ μεχρι τον Σεπτεμβριο να μην ξαναδουμε !!!!!!!!!!!!!!Τι σημαινει αυτο, δεν χρειζεται να το εξηγησω, το γνωριζεται ολοι πολυ καλα.
Πως ξεπερνιουνται τα προβληματα;
Μονο με νομοθετικΕΣ ρυθμισεις που θα αναφερονται σε παλια, νεα χρεη του 10%, στην πληρωμη εντος 90 ημερων και στην νομοθετηση της καταβολης απο σημερα και στο εξης προκαταβολης του 100% (οχι 90% η 75%) και ας κανουν εκκαθαριση οταν μπορεσουν.
Ομως χρειαζεται πολιτικη βουληση και αποφασιστηκοτητα.
Υπαρχει ομως; Μπορουν οι αγκυλωσεις, οι δυσκαμψιες και η ανικανοτητα της Δημοσιας Διοικησης να ξεπεραστουν;
Η απαντηση δικια σας.
Τι κανει η ΠΕΙΚ;
Φιλοτιμες ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ προσπαθειες που δεν ανακοινωνονται για ευνοητους λογους. Ομως ο κομπος εφτασε στο χτενι.
Πολλοι απο εσας ζητουν την συγκληση Γενικης Συνελευσης για να αποφασιστουν κινητοποιησεις.
Λυπαμαι αλλα ειναι αδυνατον διοτι η ΠΕΙΚ, επειδη το θελουν καποιοι, δεν διαθετει ταμειο. Ακομη, απο τους 170 συναδελφους μονο 25 εχουν πληρωσει στο ΣΙΚΕ Συνδεσμο Ιδιωτικων Κλινικων Ελλαδος, ο οποιος καλυπτει μεχρι σημερα ολα τα εξοδα, μετακινησεις δικες μου, εκδηλωσεις, Γενικες Συνελευσεις, ιστοσελιδα, αποδελτιωση, συμμετοχη στην Ευρωπαικη Ενωση Ιδιωτικων Κλινικων, συνεδρια, Δικηγορους, Δημοσιογραφους, λογιστη, γραμματεα, sms και πολλα αλλα εξοδα.
Οι υπολοιποι εχουν καβουρια στις τσεπες τους.
Γι' αυτο βρισκομαστε εδω που βρισκομαστε.
Καποιοι ακομη προωθουν προσωπικα τους συμφεροντα αιτουμενοι ειδικες συμβασεις ? διαφορετικο νοσηλιο ? και πολλα αλλα για ιδιο οφελος.
Υπαρχει και ο ΣΕΚ που θα προωθησει την επιλυση των προβληματων με Συνεντευξη Τυπου την ερχομενη Τριτη. Καλη επιτυχια.
Δεν γνωριζετε ισως τις επαφες που κανουμε καθε εβδομαδα. Μονο την ερχομενη, Δευτερα, Τριτη και Πεμπτη θα πρεπει να βρισκομαι ΑΘηνα για συναντησεις. Μπορει να προκυψουν βεβαια και νεες συναντησεις. Απαιτουνται εξοδα και ωρες- 3 με 4 ημερες την εβδομαδα που στερω απο  τις προσωπικες μου επιχειρησεις.
Απο την επομενη εβδομαδα, στην ιστοσελιδα θα ειναι προσβασιμη σε ολους η κεντρικη σελιδα, με νεα γενικου ενδιαφεροντος, ομως οσα αφορουν τις κλινικες θα ειναι προσβασιμα μονο για τους ταμειακα ενημερους. Το ιδιο θα ισχυσει και για την τηλεφωνικη και με sms ενημερωση.
Η ανοικτη αυτη επιστολη σιγουρα θα σχολιαστει απο πολλους κακοπροαιρετους αλλα και απο εσας.
Εχω μαθει να λεω την αληθεια και ολη η επιστολη ειναι περα για περα αληθινη.
Συναδελφικα
Γρηγορης Σαραφιανος

Δεν υπάρχουν σχόλια: