Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Χωρίς τύχη η πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα για τους ανέργους.

Χωρίς τύχη φαίνεται ότι είναι η πρόταση την οποία έχουν καταθέσει ορισμένοι βουλευτές στη Βουλή σχετικά με την κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα τα οποία προμηθεύονται άνεργοι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.
Η σχετική πρόταση δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι του διαλόγου με τους εταίρους της τρόικας, ενώ όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ε.Ε. και ΕΚΤ δεν πρόκειται να επιτρέψουν καμία αλλαγή προς τα κάτω, ούτε καν στον τομέα της εστίασης.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε πολύ επιφυλακτικά σχετικά με πιθανές αλλαγές στον ΦΠΑ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου, μετά πέρας σύσκεψης υπο τον πρωθυπουργό με την παρουσία του αρμοδίου επιτρόπου της Ε.Ε.
Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, έθεσε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης, αλλά ο αρμόδιος επίτροπος επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά.
Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή της στην ΝΕΤ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Δευτέρα 3 Ιουνίου ότι "το θέμα της μείωσης των φόρων στην Ελλάδα δεν είναι ένα δευτερεύον ή χωρίς ουσία θέμα, αλλά η συζήτηση για κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για χαλάρωση των σκληρών και επώδυνων προσπαθειών τις οποίες έχουν καταβάλει οι Έλληνες".
Βασίλης Βενιζέλος, ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: