Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Πλαφόν φαρμάκων: Σε μερικές εβδομάδες το πόρισμα του ΣτΕ.

Σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την αναστολή των αιτήσεων που έχουν υποβάλλει οι γιατροί μέσα από τα θεσμικά τους όργανα (ΠΙΣ και ΙΣΑ) με στόχο να προσβάλλουν το πλαφόν συνταγογράφησης.
 
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν ζητήσει συμπληρωματικό υλικό και από τις δύο πλευρές (γιατρούς, υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι και το κατέθεσαν. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν περισσότερο νομικής φύσεως θα λέγαμε, ενώ την περασμένη εβδομάδα η συνεδρίαση ήταν καθοριστική και μακράς διαρκείας στην οποία μάλιστα παρόντες ήταν εκτός από τους προέδρους των θεσμικών οργάνων των γιατρών και ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός.
Όπως αναφέρει στο onMed ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, σήμερα Δευτέρα, καταθέσαμε τις πρόσθετες παρεμβάσεις μας και για ακόμη μία φορά αυτό που επισημάναμε με έμφαση, είναι το γεγονός ότι το πλαφόν στην συνταγογράφηση για το οποίο επιμένει η κυβέρνηση, είναι επαχθές μέτρο, το οποίο δημιουργεί προβλήματα σε γιατρούς και ασθενείς.
Πλέον η υπόθεση με το συμπληρωματικό υλικό βρίσκεται στα χέρια του προέδρου του ΣτΕ και αυτό που ευελπιστούν τώρα όλοι, είναι να βρεθεί μία σωστή λύση και μία χρυσή τομή, ώστε να μην αδικηθούν ούτε οι γιατροί αλλά ούτε και οι ασθενείς, που είναι τόσο πολύ επιβαρυμένοι όλα αυτά τα χρόνια και επιπλέον τώρα, με το νέο αυτό μέτρο, κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες τους.
Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/

Δεν υπάρχουν σχόλια: