Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΠΕΙΚ: ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΙΤΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΙΤΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
1. Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα, όπως νομίμως εκπροσωπείται και
2. Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα, όπως νομίμως εκπροσωπείται
ΠΡΟΣ
Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), που εδρεύει στο Δήμο Αμαρουσίου Αττικής, Λ. Κηφισίας αρ. 39, όπως νομίμως εκπροσωπείται
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ
Τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
__________________________________________________________________
Την Παρασκευή, 14/06/2013, διαβάσαμε σε δημοσιεύματα του Τύπου ότι κατά τις συναντήσεις του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους εκπροσώπους της τρόικα, ανακοινώθηκε ότι όσον αφορά τις «δαπάνες νοσηλίων σε ιδιωτικές κλινικές... η αρχική εκτίμηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ήταν ότι οι δαπάνες δεν θα ξεπερνούσαν τα 180 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, με βάση τα στοιχεία του πενταμήνου, υπολογίζεται ότι οι δαπάνες θα κλείσουν στα 840 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους».
Οι ανακοινώσεις αυτές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με γενική αναφορά «στοιχείων» προς τους εκπροσώπους της τρόικα, έχουν προκαλέσει έντονη έκπληξη και σοβαρές αντιδράσεις στα μέλη των Σωματείων μας, ήτοι «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ» και «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ», τα οποία εκπροσωπούν το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών κλινικών της χώρας. Ειδικότερα, αφενός σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, τα «στοιχεία» αυτά είναι ανυπόστατα και αναληθή και αφετέρου, σε κάθε περίπτωση, αναφέρονται αορίστως και ασαφώς.
Επειδή δικαιούμαστε να λαμβάνουμε γνώση των διοικητικών εγγράφων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας), τυγχάνει δε να έχουμε και ειδικό έννομο συμφέρον.
Για τους λόγους αυτούς και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας:
Με την παρούσα διαμαρτυρόμεθα για τις ανακοινώσεις στον Τύπο περί δήθεν εκτιμήσεων υπέρβασης του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το έτος 2013 αναφορικά με τις δαπάνες νοσηλίων σε ιδιωτικές κλινικές και προς αποκατάσταση της αλήθειας αιτούμεθα να μας χορηγηθεί αντίγραφο των πρακτικών των συναντήσεών σας με τους εκπροσώπους της τρόικα, κατά τις οποίες συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν στοιχεία που αφορούν τις δαπάνες νοσηλίων σε ιδιωτικές κλινικές και, σε κάθε περίπτωση, σας καλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε εγγράφως τα ακόλουθα στοιχεία, όπως ισχύουν:
  1. Ποιο είναι το ακριβές ποσό του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όσον αφορά τις «δαπάνες νοσηλίων για τις ιδιωτικές κλινικές» για το έτος 2013;
  2. Ποιο ήταν το ακριβές ποσό του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όσον αφορά τις «δαπάνες νοσηλίων για τις ιδιωτικές κλινικές» για το έτος 2012;
  3. Ποιους παρόχους υγείας αφορά το ως άνω κονδύλι του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που εγγράφεται ως «δαπάνες νοσηλείας για τις ιδιωτικές κλινικές» για τα έτη 2012 και 2013; (αφορά μόνο τη δευτεροβάθμια ή/και την πρωτοβάθμια περίθαλψη; να καταγραφούν επακριβώς όλοι οι πάροχοι υγείας).
  4. Ποιο είναι το ακριβές ποσό που εγγράφεται στον προϋπολογισμό του έτους 2013 του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις δαπάνες νοσηλίων των νοσοκομείων: «Ερρίκος Ντυνάν», «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» και «Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης - Παπαγεωργίου», τα οποία αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και λειτουργούν ως Κοινωφελή Ιδρύματα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ειδικού καθεστώτος; Να μας χορηγηθεί το ακριβές ποσό που έχει πληρωθεί για τις δαπάνες νοσηλίων αυτών των νοσοκομείων και για το έτος 2012.
  5. Οι ανακοινώσεις περί υπερβάσεων ύψους 840 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2013 αφορούν μόνο τις δαπάνες νοσηλίων για δευτεροβάθμια περίθαλψη στις ιδιωτικές κλινικές; Να μας χορηγηθούν τα επακριβή αριθμητικά στοιχεία των δαπανών αυτών και ποιους παρόχους υγείας αφορούν;Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς όσους απευθύνεται, προς γνώση αυτών και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων αυτή ολόκληρη στο επιδοτήριό του.
    Επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ.
    Αθήνα, 17/6/2013
    Η Πληρεξουσία Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: