Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΙΣΑ: Να μην ενοποιηθεί διοικητικά το Γ. Ν. Παίδων «Αγία Σοφία» με το Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης ζητούν 11 Δήμοι από το Υπουργείο Υγείας με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων.

Τη μη διοικητική ενοποίηση του Γ. Ν. Παίδων «Αγία Σοφία« με το Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης και τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια μεταξύ των Νοσοκομείων: Γ.Ν. Σισμανογλείου, Γ.Ν. Αμαλία Φλέμινγκ και του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, ζητούν 11 Δήμοι των βορείων προαστίων όπως προκύπτει από την νέα επιστολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Πατούλη, προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, σχετικά με το θέμα.
Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, ζητά από τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, να προχωρήσει το Υπουργείο στην άμεση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Υ4α/οικ.123892/2012 (35/15/Β’/2012) με την υπαγωγή της διοικητικής ευθύνης του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Γ.Ν. Σισμανόγλειο και τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλόκ στα Βορειανατολικά Προάστια, ζητά από το Υπουργείο Υγείας.
Η νέα επιστολή του Προέδρου του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλη, έπεται των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των Δήμων των Βορείων Προαστίων (Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων, Χαλανδρίου) που ελήφθησαν κατόπιν προτροπής του Προέδρου του Ι.Σ.Α και αφορούν στην κοινή διεκδίκηση να δημιουργηθεί Υγειονομικό Μπλοκ μεταξύ των Νοσοκομείων Γ.Ν. Σισμανογλείου, Γ.Ν. Αμαλία Φλέμινγκ και Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης. 
Στην επιστολή επισημαίνεται, επίσης, η αναγκαιότητα για «αυτονομία και ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών των Βορειανατολικών Προαστίων όπως, επίσης, η διατήρηση των κλινικών των νοσοκομείων σε επίπεδο άμεσης και ποιοτικής πρόσβασης των ασθενών σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: