Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Δανειστές: Ελέγξτε τους γιατρούς! Στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή.

Στην πιο αυστηρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εστιάζουν τώρα οι δανειστές μας που ζητούν ειδικές ομάδες που έχουν στη διάθεσή τους εύφορο …έδαφος για πλουτισμό, να μπουν στο στόχαστρο των ελέγχων. 
 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών. Πλέον όμως οι όποιοι έλεγχοι θα γίνουν και με εντολή του ΔΝΤ και Κομισιόν καθώς θεωρούν ότι οι γιατροί είναι από τις επαγγελματικές ομάδες που ξεφεύγουν από την τσιμπίδα της εφορίας.
Έτσι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς οι έλεγχοι κυρίως σε ιδιωτικά ιατρεία και σε περιοχές οι οποίες θεωρούνται «ύποπτες».
Οι δανειστές μας έχουν θέσει ως οικονομικό όριο το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο εάν ένας γιατρός το ξεπερνά θα μπαίνει ουσιαστικά αυτομάτως στο στόχαστρο.
Βέβαια και στο παρελθόν έχουν γίνει έλεγχοι σε περιοχές όπως το Κολωνάκι αλλά είχε αποδειχθεί ότι μαζί με τα …ξερά είχαν καεί και τα χλωρά καθώς με πρόσχημα την υψηλού κόστους περιοχή, είχαν εξετασθεί και γιατροί που δεν εισέπρατταν υψηλά ποσά και δεν φοροδιέφευγαν.
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: