Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Νίκος Δένδιας – Γιώργος Πατούλης παίζουν δυνατά για τον Δήμο της Αθήνας...!!!

Του Γ. Σπ. Π.
Ο ένας…, - Γιώργος Πατούλης -, ξύνεται, στην γκλίτσα του Τσοπάνη. Ο άλλος…,- Νίκος Δένδιας -, φτύνει τον κόρφο του, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Τα δυο ονόματα, - παρά τις δικές τους στοχεύσεις - , είναι στα σχέδια του Μαξίμου για τον πρώτο Δήμο της χώρας.
Ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δεν κρύβει την φιλοδοξία του να εκλεγεί δήμαρχος στην Αθήνα. Παρά την δημοσιοποίηση της εκ νέου υποψηφιότητάς του για το Μαρούσι δεν σταματάει να κυνηγάει την κυβερνητική στήριξη που θα του έδιδε και το προβάδισμα στη διεκδίκηση. Ως έμπειρος περί τα αυτοδιοικητικά και με ευρεία διακομματική απήχηση, ως πρόεδρος του ΙΣΑ με μεγάλο κοινωνικό έργο για ανέργους και ανασφάλιστους σε περίοδο ανέχειας και σε αγαστή συνεργασία με την εκκλησία, θεωρείται από τους επιτελείς του Μεγάρου μια καλή επιλογή. Ο ίδιος περιμένει στο ακουστικό του…, αδημόνως…!!!
Ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, θα ήταν η άριστη πρόταση για πολλούς από τους κοντά στον πρωθυπουργό ευρισκόμενους επιτελείς κι ουχί αδίκως. Ο Κερκυραίος πολιτικός, θεωρείται ότι έχει επιτελέσει πολύτιμο έργο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στην πρωτεύουσα, πράγμα που θα αποδυνάμωνε την όποια ακραία υποψηφιότητα. Είναι πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, - ιδιότητα που προσδίδει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα - , και έχει αξιόλογες διασυνδέσεις με τον ξένο παράγοντα. Οι σχέσεις του με την οικογένεια Ρότσιλντ, της οποίας είναι νομικός σύμβουλος, μπορούν να φανούν χρήσιμες για κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της πρωτεύουσας.
Μέχρι τούδε, ο ίδιος αποφεύγει κάθε συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο, τα σχέδια εξυφαίνονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου.
Η μάχη των δημοτικών εκλογών στην πρωτεύουσα έπαιζε, παίζει και θα παίζει πρωτεύοντα και κυρίαρχο ρόλο στις πολιτικές εντυπώσεις για κάθε κόμμα. Πολλώ δε μάλλον για την εκάστοτε κυβέρνηση. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στο διάστημα από τον επόμενο Σεπτέμβριο και μετά. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ αναμφίβολα θα επηρεάσει και την κυβερνητική απόφαση. Πάντως, μια ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, θεωρείται από απίθανη έως και εξωπραγματική.
Πηγή: communenews.blogspot / newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: