Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΙΣ Πειραιά: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για αποκλεισμό ιατρών από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Πειραιάς, 30-5-2013
Α.Π. 1550
Προς
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος
Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα
Μονάδα Α2

Λαμβάνοντας υπόψη το υπ΄ αρ. 3491/818/Α2/27-5-2013 έγγραφό σας εις απάντηση του υπ΄ αρ. 323/18-1-2013 δικού μας εγγράφου (μετά πάροδο 4 μηνών), μας εκπλήσσει το περιεχόμενό του, το οποίο μετά δυσκολίας κατανοούμε, διότι ουδόλως απαντά στην ουσία του εγγράφου μας. Ο αποκλεισμός των ιατρών από Ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής, τους φέρνει σε μειονεκτική θέση, γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει.
Λαμβάνοντας υπόψη το εργασιακό και οικονομικό αδιέξοδο των επιστημόνων, τη μετανάστευση με εργασιακά και οικονομικά κριτήρια σημαντικού αριθμού ιατρών και δη νέων, με πολλά επιστημονικά προσόντα, καθώς επίσης και τη χαμηλή απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με τη λίμναση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ο εξ αρχής αποκλεισμός των ιατρών διερωτώμεθα γιατί έγινε και γιατί δεν διορθώνεται.
Το απαντητικό σας έγγραφο σαφέστατα δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ουσία, ούτε στον τύπο του αιτήματός μας. Ζητάμε άμεση αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                 ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Επισυναπτόμενα έγγραφα :
- Έγγραφό μας υπ΄ αρ. 323/18-1-13
- Έγγραφό σας υπ΄ αρ. 3491/818/Α2/27-5-13
- Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: