Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η ΚΕΦΕΑ χαιρετίζει την απόφαση για λειτουργία της Ιατρικής Σχολής.

Η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ) χαιρετίζει την απόφαση για λειτουργία της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και εκφράζει ικανοποίηση για την υπερπήδηση των όποιων προβλημάτων είχαν παρουσιαστεί.
Η ΚΕΦΕΑ συγχαίρει επίσης το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τις συνεχείς προσπάθειές του οι οποίες απέδωσαν καρπούς καθιστώντας πλέον πραγματικότητα την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής.
‘Με την απόφαση αυτή η Κύπρος κάνει ένα τεράστιο βήμα για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στο νησί’, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕΑ κ. Daan Gijbels, προσθέτοντας ότι από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Σχολής θα αρχίσουν να φαίνονται τα σημαντικά οφέλη τόσο για τους Κύπριους ασθενείς όσο και για τον ευρύτερο τομέα της ιατρικής έρευνας στην Κύπρο.
Η ΚΕΦΕΑ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA), πιστεύει ότι η σωστή αξιοποίηση της Ιατρικής Σχολής θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος στην Κύπρο για την υγεία, το οποίο θα υποστηρίζει την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.
Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: