Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κυριάκος Θεοδοσιάδης στο ygeia360.gr: Δεν μας ζητήθηκε να διαθέτουμε φάρμακα δωρεάν.

Δεν ζήτησε ποτέ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς από την ηγεσία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) οι φαρμακοποιοί να διαθέτουν δωρέαν φάρμακα σε 50.000 ανασφάλιστους και απόρους συμπολίτες μας. Ο Μάριος Σαλμάς ζήτησε μόνον να διαθέτουν αυτά τα φάρμακα χωρίς το κέρδος τους.
Αυτό διαβεβαιώνει το ygeia360.gr ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ο οποίος συμπληρώνει: Αφού ο κ. Σαλμάς είδε ότι δεν δεχόμαστε την πρότασή του, μας δήλωσε ότι θα προχωρήσει το μέτρο μέσω των φαρμακείων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)".
Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης υποστηρίζει ακόμη ότι ουδέποτε ενετάχθη στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης του Μαϊου, ρύθμιση με την οποία τα OTC φαρμακευτικά σκευάσματα θα πωλούνται και από τα σούπερ μάρκετ. Ο ίδιος, μάλιστα, μας δηλώνει ότι αυτή απαίτηση της τρόικας έχει συναντήσει την κάθετη αντίδραση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος έχει λάβει σχετική εντολή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Βασίλης Βενιζέλος, ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: