Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μίλησες; Τιμωρήθηκες! Γνωστός γιατρός του Ερυθρού διώκεται επειδή μίλησε για ελλείψεις.

Ελληνικό και μνημονιακό φαίνεται ότι είναι το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου γιατρός …τόλμησε να δώσει συνέντευξη και να μιλήσει για ελλείψεις υλικών, και στη συνέχεια δεν απέφυγε την τιμωρία. Τι συνέβη ακριβώς και έφαγε «καμπάνα» γνωστός γιατρός του νοσοκομείου!
 

Τη δίωξη του Γιατρού Πολύβιου Παυλίδη από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ερυθρός επειδή μίλησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ερυθρού.
Φαίνεται ότι πλεόν ότι ακόμα και η έκφραση γνώμης και η αποκάλυψη της τραγικής κατάστασης, λόγω των ελλείψεων, που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία αποτελεί για την μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της ''αδίκημα'' και όσοι αποκαλύπτουν αυτή την πραγματικότητα πρέπει να τιμωρηθούν προς γνώση και συμμόρφωση και των υπολοίπων που θα σκεφτούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ερυθρού: «Με μια πρωτοφανή σε αυταρχισμό απόφαση, η Διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού επέβαλε στον συνάδελφο, διευθυντή αγγειοχειρουργό, Πολύβιο Παυλίδη την ποινή της τριήμερης αργίας με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί για τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία τον περασμένο Γενάρη.
Η απόφαση της Διοίκησης είναι εντελώς αβάσιμη καθώς ο συνάδελφος στη συνέντευξή του δήλωσε αυτό που επανειλημμένα οι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς έχουν καταγγείλει για τις ελλείψεις και την υποβάθμιση του υγειονομικού υλικού και των φαρμάκων λόγω των δραματικών περικοπών στην υγεία».
Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι στο πρόσωπο του ουσιαστικά τιμωρείται κάθε εργαζόμενος που τολμάει να πει ανοιχτά τη γνώμη του ενώ ποινικοποιείται η ελεύθερη έκφραση όταν αυτή δεν είναι αρεστή.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσυρθεί άμεσα η δίωξη ενώ καλούν όλους τους συναδέλφους τους αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα να κινητοποιηθούν εναντίον αυτής της απόφασης. Γι αυτό και προτείνουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου.
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: