Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Κίνημα Νέων Ιατρών: Αποφάσεις διαδικτυακής Συνέλευσης μελών ΚΙ.Ν.Ι., 13/5/2013.


1. Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των ειδικευομένων του ΓΟΝΚ που μπαίνουν στον 3ο μήνα ολικής επίσχεσης παρά τις απειλές και το κλίμα εκφοβισμού για μη λήψη ειδικότητας.
2. Αποφασίστηκε να γίνει μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για για τα φακελάκια. Δεδομένης της κατάστασης που βιώνουν οι νέοι γιατροί και της λάσπης που δέχονται αποφασίστηκε να γίνουν κινήσεις συμπόρευσης με την κοινωνία. Άλλωστε οι ιατροί ήταν οι πρώτοι που δέχτηκαν την καταστολή των κινητοποιήσεων τους με την απαγόρευση του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας. Αυτό που τώρα βιώνουν και άλλοι κλάδοι, Το ίδιο αποφασιστηκέ να γίνει και με συλλόγους ασθενών καθώς αυτοί είναι που βιώνουν από πρώτο χερι τα προβλήματα του ΕΣΥ.
Για τα φακελάκια αποφασίστηκε να βγούνε αφίσες ή και αυτοκόλλητα για να γεμίσουν τα νοσοκομεία προτρέποντας τον κόσμο να καταγγέλει επίορκους γιατρους.
3. Υπήρξε προβληματισμός για τους τρόπους δράσης των γιατρών με την φθίνουσα πορεία που έχει η συμμετοχή ακόμα και σε μορφές που φαντάζουν θεωρητικά ανώδυνες, όπως η επίσχεση εργασίας.
4. Υπήρξε απόφαση για πραγματοποίηση συνέλευσης στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και Πανελλαδικής συνδιάσκεψης νέων ιατρών στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
5. Αποφασίστηκε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα της διαχειριστικής από άτομα που δεν συμμετέχουν ενεργά πλέον για προσωπικούς λόγους και ανανέωση της. Οι αποφάσεις θα παρθούν μαζί με τις αποφάσεις επί των προτάσεων που έγιναν στη συνέλευση της Αθήνας των Απρίλιο, στην πανελλαδική συνάντηση του Σεπτεμβρίου.
6. Ανακοινώνουμε ότι σαν ΚΙΝΙ θα συμμετέχουμε ενεργά την Παρασκευή 24/5 στην 5ωρη ραδιοφωνική εκπομπή για τους νέους ιατρούς του ρ/σ Αθήνα 9,84 με συμμετοχή και του υπ. Υγείας και σας καλούμε να την παρακολουθήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: